Laktató brit fogás pár perc munkával: a fűszeres kolbászt tészta öleli körül
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A Yorkshire pudding tésztája sül a fűszeres kolbász köré, amellett, hogy nagyon laktató, isteni finom is.
Valószínűleg még nem gondoltál arra, hogy kolbászt süss a tésztába, a britek viszont szerencsére igen, és amennyire furán hangzik elsőre, annyira laktató és finom étel lesz a végeredmény, ráadásul nem sok munkával. Lényegében a Yorkshire pudding tésztáját kell kikeverni, a kolbászra önteni, majd összesütni vele.
Kolbászból bármilyet használhatsz, a lényeg, hogy sütni való legyen, lehet grill, debreceni, fehér és paprikás is. A kész fogást, az úgynevezett „toad in the hole-t” általában mustárral kínálják. Az alapot szinte bármivel feldobhatod, sokan hagymát is karikáznak alá, vagy a tésztát ízesítik különböző fűszerekkel.
Fűszeres kolbász tésztába sütve
Hozzávalók 4 személyre
- 8 darab grillkolbász (fehér, paprikás)
- 2 db tojás
- 150 gramm liszt
- 185 ml tej
- ízlés szerint só, bors
- 1.5 ek olaj
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. A kolbászokat vagdossuk be átlósan.
Egy kb. 23 centis jénait/tepsit/tűzálló serpenyőt olajozzunk ki, majd tegyük bele a kolbászokat, rendezzük el őket. Toljuk a sütőbe 15 percre, míg teljesen átsülnek és megpirulnak.
Közben keverjük ki a tésztát: a lisztet szitáljuk egy tálba, ássunk a közepébe egy mélyedést. Üssük oda a tojásokat, keverjük csomómentesre, majd adjuk hozzá a tejet, azzal is keverjük alaposan össze. Ha csomós maradna, szűrjük át. Sózzuk, borsozzuk, de más fűszer is mehet bele.
Öntsük a tésztát a forró kolbászokra, majd tegyük vissza sülni 20-25 percre, míg aranybarna nem lesz a teteje és meg nem emelkedik.
Fotó: Getty Images