Így készül a Yorkshire pudding - Érdemes neki helyet szánni az ünnepi asztalon

Yorkshire puding
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Senkit ne tévesszen meg a neve, a Yorkshire pudding nem egy finom édesség, hanem egy sós felfújt, amit sültek mellé kínálnak Angliában.

A Yorkshire pudding, vagy ahogy a szigetországban nevezik, a Yorkie, egy palacsintaszerű tésztából készült sós felfújt, amit sült húsok és zöldségek mellé kínálnak. A Yorkshire puddingot eredetileg előételként fogyasztották a hús sütéséből visszamaradt szafttal leöntve, a palacsintatészta szépen magába szívta a mártást. Ma a pubokban biztosan szerepel az étlapon, de karácsonykor is megtalálható minden brit ünnepi asztalon. A legjobb muffinsütőben sütni, akkor megmarad a szép szabályos alakja.

Az eredeti angol karácsonyi puding tényleg édes, nem spórolják ki belőle a kandírozott gyümölcsöket sem.

Yorkshire pudding

Yorkshire puding recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 darab tojás
  • 2 deciliter tej
  • 200 gramm liszt
  • 1 teáskanál
  • 1 evőkanál étolaj
Recept idők

Elkészítés:

Egy muffinsütőforma mélyedéseibe 1 milliméter olajat öntünk, majd 20 percre 190 fokos sütőbe tesszük, hogy az egész jól felforrósodjon.

A tojásokat egy keverőtálban felverjük, majd hozzáöntjük a tejet és beleszitáljuk a lisztet, hozzáadunk egy csipet sót, majd az egészet alaposan kikeverjük.

A muffinformákba kitöltjük a tésztát a mélyedések háromnegyed részéig.

190 fokos sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Ha kipróbálnál más angol receptet is, készítsd el a britek kedvenc banános pitéjét

Fotó: Street Kitchen

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük