Lazac forró levegős sütőben sütve: pompás fogás 20 perc alatt
Kevés munkával készül az ellenállhatatlan fogás. A forró levegős gépben sült lazac zamatos, szinte szétolvad az ember szájában.
Friss lazacot ma már szinte minden nagyobb áruházban vásárolhatsz, éppen ezért nem úri huncutság, ha megkívánsz egy kis halat ebédre vagy vacsorára, főleg, hogy nagyon egészséges is.
Ebben a receptben egy ínycsiklandó, házi cajun fűszerkeverékkel bedörzsölt lazacreceptet mutatunk, ami air fryerben, alig fél óra alatt sül meg. Laktató és gyors fogás lehet a rohanós hétköznapokra, de akár egy ünnepi asztalon is megállja a helyét.
Egy kis tálba tegyük bele a fűszerkeverék összes hozzávalóját, és alaposan keverjük össze.
Készítsük el a lazacot. Ehhez a 4 darab lazacszelet alját és tetejét is kenjük meg olívaolajjal, majd finoman dörzsöljük bele a cajun fűszerkeveréket.
A lazacfiléket tegyük bele az air fryerbe, ügyelve arra, hogy ne érjenek össze, tehát egyszerre csak annyit süssünk ki, amennyi kényelmesen elfér a gép kosarában.
A sütőt állítsuk 200 fokra és 8 percre. A lazac akkor sül át át, ha a belső hőmérséklete eléri a 60 fokot, illetve ha egy villával megszúrva már könnyedén omlik a hús.
A kosárból kivéve, akár saláta, akár rizsköret mellé tálalva, friss petrezselyemmel megszórva és néhány citromkarikával megkínálva már tálalhatjuk is.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu