Gerslivel kevert gombafasírt: a pompás fogás egyszerűen készül

Gerslivel kevert gombafasírt cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az aranybarna bundában sült gombafasírt masszájába gersli kerül, a gabonaféle tartja egyben, teszi kiadósabbá a finomságot.

A gombából készült fasírt kedvelt húsmentes fogás. A finomság többféle recept szerint kipróbálható, mindegyik csodás a maga módján. Most egy új változatot mutatunk: az aranybarna fasírt masszájába kenyér és zsemlemorzsa helyett gersli és izgalmas fűszerek kerülnek.

Mi az a gersli?

A gersli hántolt árpa, azaz árpagyöngy. Az ősi gabona már a vikingek étrendjében is fontos szerepet töltött be. A gerslit érdemes lenne gyakrabban fogyasztani, újra felfedezni, hisz nagyon egészséges és izgalmas ételek készülhetnek belőle. Rizs helyett is használható töltött káposztába vagy töltött paprikába, különböző köretek és kásák alapja is lehet.

Gerslivel kevert gombafasírt

Gerslivel kevert gombafasírt ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 10 dkg gersli (árpagyöngy)
  • 50 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 2 gerezd fokhagyma (reszelt)
  • 1 darab tojás
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 bögre zsemlemorzsa a hempergetéshez
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A gerslit szűrőn mossuk át, majd áztassuk egy éjszakára annyi vízbe, amennyi ellepi. Másnap háromszoros mennyiségű sós vízben, 20 perc alatt főzzük puhára.

A megtisztított gombát kockázzuk apróra. A finomra aprított hagymát dinszteljük üvegesre, majd a gerslivel együtt adjuk a gombához. A gombás masszát fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel és fokhagymával. A tojást és a petrezselymet is adjuk hozzá, majd az alapanyagokat alaposan keverjük össze. A masszából formázzunk tetszés szerinti gombócokat.

A gombafasírtot hempergessük zsemlemorzsába, majd bő olajban süssük aranybarnára.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon