Pompás gombafasírt sütőben sütve: ellenállhatatlanul finom

Gombafasírt sütőben sütve cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az ízletes gombafasírt sütőben, leheletnyi olajjal sül készre. Kívül ropogós, belül pedig lágy, bármilyen körettel kínálva nagyszerű.

A gombafasírt több recept szerint kipróbálható. Az egyik legkülönlegesebb változatban az apróra kockázott gomba hagymával és fűszerekkel pirul. Ebből lesz a massza, amiből az ínycsiklandó fasírt készül.

Így is lehet

A finomság sütőbe tolva készül, ám ha szeretnéd, bő olajban is sütheted, és forró levegős sütőben is szépen megpirul (180-200 fok, 15-25 perc, félidőnél fordítsuk meg). A masszát pedig pikánsabb fűszerekkel vagy friss zöldfűszerekkel is gazdagíthatod. Vízbe áztatott zsemle helyett pedig zsemlemorzsát is használhatsz (annyit, amennyitől jól formázhatóvá válik).

Gombafasírt sütőben sütve

Gombafasírt sütőben sütve ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • kevés olaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 2 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • 2 darab (vagy szelet) zsemle (vagy kenyér)
  • víz szükség szerint
  • 1 darab tojás
  • zsemlemorzsa szükség szerint a forgatáshoz
  • kevés olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A gombát tisztítsuk meg és vágjuk apróra.

A hagymát tisztítsuk meg és vágjuk finomra, ezután kevés olajon kezdjük el dinsztelni, majd keverjük hozzá a gombát, és pirítsuk le.

A gombás masszát fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel és fokhagymával.

A zsemlét vagy kenyeret áztassuk vízbe.

A lepirult gombához adjuk hozzá a kinyomkodott zsemlét vagy kenyeret a tojással együtt, és dolgozzuk egybe a masszát.

A gombamasszából formázzunk tetszőleges golyókat, majd forgassuk meg zsemlemorzsában.

A gombafasírtokat sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire, fújjunk rájuk olajat, majd 15-18 percre toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe. Félidőnél fordítsuk meg őket.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük