Pompás gombafasírt sütőben sütve: ellenállhatatlanul finom
Az ízletes gombafasírt sütőben, leheletnyi olajjal sül készre. Kívül ropogós, belül pedig lágy, bármilyen körettel kínálva nagyszerű.
A gombafasírt több recept szerint kipróbálható. Az egyik legkülönlegesebb változatban az apróra kockázott gomba hagymával és fűszerekkel pirul. Ebből lesz a massza, amiből az ínycsiklandó fasírt készül.
Így is lehet
A finomság sütőbe tolva készül, ám ha szeretnéd, bő olajban is sütheted, és forró levegős sütőben is szépen megpirul (180-200 fok, 15-25 perc, félidőnél fordítsuk meg). A masszát pedig pikánsabb fűszerekkel vagy friss zöldfűszerekkel is gazdagíthatod. Vízbe áztatott zsemle helyett pedig zsemlemorzsát is használhatsz (annyit, amennyitől jól formázhatóvá válik).
Gombafasírt sütőben sütve
Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg gomba
- 1 fej vöröshagyma
- kevés olaj
- só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál kakukkfű
- 2 gerezd fokhagyma (reszelve)
- 2 darab (vagy szelet) zsemle (vagy kenyér)
- víz szükség szerint
- 1 darab tojás
- zsemlemorzsa szükség szerint a forgatáshoz
- kevés olaj a sütéshez
Elkészítés:
A gombát tisztítsuk meg és vágjuk apróra.
A hagymát tisztítsuk meg és vágjuk finomra, ezután kevés olajon kezdjük el dinsztelni, majd keverjük hozzá a gombát, és pirítsuk le.
A gombás masszát fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel és fokhagymával.
A zsemlét vagy kenyeret áztassuk vízbe.
A lepirult gombához adjuk hozzá a kinyomkodott zsemlét vagy kenyeret a tojással együtt, és dolgozzuk egybe a masszát.
A gombamasszából formázzunk tetszőleges golyókat, majd forgassuk meg zsemlemorzsában.
A gombafasírtokat sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire, fújjunk rájuk olajat, majd 15-18 percre toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe. Félidőnél fordítsuk meg őket.
-
2024-04-26 06:32:01
-
2024-04-13 10:16:02
-
2024-04-12 07:32:01
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!