Puha gesztenyegolyó sütés nélkül - Nincs vele sok macera

gesztenyegolyó cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Szezonban mindenképp készíts gesztenyegolyót, a sült gesztenye mellé szuper édesség lesz.

A hideg beköszönte egyértelműen a gesztenyeszon érkeztét is jelenti, amikor nincs is jobb, mint forró sült gesztenyét készíteni.

A gesztenye amellett, hogy finom, nagyon tápláló gyümölcs. Lassan felszívódó szénhidrátot tartalmaz, így nem terheli meg a szervezetet. Számos alapanyag, köztük liszt is készül belőle, de húsok mellé és édességekhez is tökéletes.

Ha gyors édességre vágysz, próbáld ki ezt a gesztenyegolyót, gesztenyemasszából készül, így tényeg villámgyorsan az asztalon lesz.

Gesztenyegolyó

gesztenyegolyó

Hozzávalók 40 darabhoz

Gesztenyegolyó

  • 500 gramm háztartási keksz
  • 200 gramm vaj
  • 150 gramm porcukor
  • 250 gramm gesztenyemassza
  • 4 evőkanál fekete kávé
  • 1 teáskanál rumaroma
  • 150 milliliter tej

Csokoládébevonat

  • 180 gramm étcsokoládé
  • 3 evőkanál vaj
Recept idők

Elkészítés:

A kekszet daráljuk meg, majd keverjük össze - a tejen kívül - az összes többi hozzávalóval, majd lassan adagoljuk hozzá a tejet is, addig, amíg jól gyúrható masszát nem kapunk. Formázzunk belőle golyókat. 

A csoki olvasszuk fel, keverjük bele a vajat. A golyókat félig mártsuk bele a csokiba, vagy csorgassunk rájuk belőle. Várjuk meg, amíg megdermed rajtuk, majd tegyük hűtőbe őket néhány órára. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük