Gesztenyés-mascarponés krémmel borított piskóta - A tetejét égetett cukor díszíti
Cikkek
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
Pihe-puha orosz almatorta: alig valamiből készül
Ropogós
Marokkói céklasaláta friss zöldfűszerekkel: a menta a lelke
Sajtos, darált hússal készült melegszendvics: vigyázat, függőséget okoz
Krémes, laktató vörös lencsés édesburgonya-curry: ízekben nem lesz hiány
Fahéjas fánk a sütőből: sütőporral ilyen egyszerűen készül
Így béleld ki sütőpapírral a tortaformát – Mutatjuk a tökéletes trükköt
Nem a piskótába, hanem a piskótára kerül ez a tejszínes, édes krém, amely a gesztenyének köszönhetően őszi köntösbe öltözik.
Ha van egy jó piskótarecepted, márpedig ebben a leírásban találsz, akkor onnantól kezdve nagyon sokféle süteményt készíthetsz a családod örömére. A piskótát meg lehet tölteni különböző krémekkel, de kakaóval is összekeverheted a tésztáját, mindenképpen nagy siker lesz.
Ősszel süss gesztenyekrémeset - most a krémet elég csak rákenni a tésztára, jó vastagon, és ha ez még mind nem elég, csorgass rá égetett cukrot. Tényleg nem bonyolult elkészíteni, a végeredmény viszont annál csodálatosabb lesz.
Gesztenyés-mascarponés piskóta
Hozzávalók 6 adaghoz
Süti:
- piskóta
- 250 gramm gesztenyemassza
- 250 gramm mascarpone
- 200 milliliter tejszín
- 4 evőkanál porcukor
- 1 kávéskanál rumaroma
- 200 milliliter tejföl
Máz:
- 2 evőkanál cukor
Elkészítés:
Készítsük el a piskótát, ehhez itt találsz egy elronthatatlan receptet.
A tejszínből verjünk kemény habot. A tejfölt, a gesztenyemasszát, a porcukrot, a rumaromát és a mascarponét keverjük simára, majd óvatosan forgassuk bele a tejszínhabot is. Ha a piskóta kihűlt, kenjük meg a krémmel.
Készítsük el a tetejére az égetett cukormázt. Egy lábasban hevítsük fel a cukrot, majd amikor már folyik és elkezd sötétedni, öntsük a krém tetejére, majd hagyjuk, hogy megszilárduljon.
Fotó: Szász Eszter /Sóbors