Aranybarnára sült csirkenuggets házilag – Gluténmentesen is ugyanolyan ropogós
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Gyakorlatilag rántott csirke, csak kisebb, esetleg formázott darabokra vágva - most gluténmentes hozzávalókkal készült.
A gyorséttermek talán egyik legnépszerűbb étele a csirkefalat, más néven nuggets, amely Amerikából indulva hódította meg a világot és azóta is sokak kedvence. Ha ezt veszel, az a hamis illúzió érhet, hogy színhúst eszel, de sajnos ezekben a bolti, gyorsfagyasztott ételekben a legtöbbször szinte alig van hús. Ezért is érdemes elkészíteni házilag, főleg, hogy egyáltalán nincs sok munka vele.
A hagyományos verzióhoz itt találsz receptet. Ha pedig még különlegesebb ízvilágot szeretnél, a csirkét tedd mézes-mustáros pácba, csak utána panírozd be.
Szerencsére ma már az is bátran ehet bundázott ételeket, aki gluténérzékeny. Mentes Anyu szakácskönyvéből ezt a receptet mindenképpen készítsd el!
Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója.
Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Gluténmentes csirkenuggets
Hozzávalók 20 darabhoz
- 500 gramm csirkemellfilé
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint citromlé
- 6 evőkanál liszt (gluténmentes)
- 3 darab tojás
- zsemlemorzsa (gluténmentes)
- kókuszolaj (sütéshez)
Elkészítés:
Vágjuk kisebb kockákra a húst, késes aprítóban zúzzuk pépesre. Ízesítsük sóval, borssal, pici citromlével és keverjük össze. Készítsünk a masszából nuggetsformákat, panírozzuk be. Hempergessük meg a lisztben, mártsuk felvert tojásba és forgassuk meg a zsemlemorzsában. Forró kókuszolajban süssük aranybarnára mindkét oldalát.
A dietetikus tippje: A diétásabb változatért helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, fújjuk be olajspray-vel, majd 180 fokos sütőben süssük az egyik oldalát 10-15 percig, és amikor pirulni kezd, fordítsuk meg, süssük újabb 10-15 percig.
Mentes Anyu tippje: Még ropogósabb lesz a nuggets, ha az előzőek szerinti liszt és tojás után apróra összetört, gluténmentes kukoricapehelyben forgatjuk meg sütés előtt.
Fotó: Ruzsovics Dorina