Mennyei, szaftos calabrese ragu darált hússal: kolbász és rengeteg zöldség is gazdagítja

Gnocchi-calabrese-raguvalcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A calabrese a bolognai kevésbé ismert, északi testvére, de még annál is tartalmasabb, átmelegít és eltelít.

tészta és a szaftos raguk kedvelőinek kötelező kipróbálniuk ezt a receptet, robbannak benne az ízek, ráadásul nagyon egyszerűen készül.

Egy tányérnyi Olaszország. A legrövidebben így jellemezhető ez a fantasztikus ragu, amelyet tésztával, rizsel vagy gnocchival is lehet kínálni. A tartalmas fogás tökéletes választás a hűvös őszi napokra, a kolbásznak és a húsnak köszönhetően biztosan eltelít. A ragu fűszeres, kicsit csípős és laktató, sörrel felturbózva lesz igazán különleges.

Gnocchi calabrese raguval

Gnocchi-calabrese-raguvalct

Hozzávalók 4 személyre:

  • 15 dekagramm kolbász
  • 1 fej hagyma
  • 1 darab sárgarépa
  • 1 szál szárzeller
  • 50 dekagramm darált sertéshús
  • 2 deciliter sör
  • 2.5 deciliter passzírozott paradicsom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál cayenne-bors
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 darab babérlevél
  • 1 csokor petrezselyem
  • parmezán (tálaláshoz)
  • 400 gramm gnocchi
  • kevés vaj
Recept idők

Elkészítés:

A kolbászt karikákra vágva, száraz serpenyőben kezdjük el pirítani – ha kidobta a zsírját és ropogósra pirult, akkor tegyük félre.

A finomra vágott hagymát kezdjük el pirítani a kolbász zsírján, majd mehet mellé a lereszelt sárgarépa és az apró kockákra vágott szárzeller – ha szükséges, adjunk hozzá még egy kevés olajat. Pár perc pirítás után adjuk hozzá a húst, amit szintén pirítsunk.

4-5 perc kevergetés után adjuk hozzá a sört és a passzírozott paradicsomot, majd ízesítsük: törjük bele a fokhagymákat, majd szórjuk bele az oregánót, cayenne-borsot, sózzuk, borsozzuk és dobjuk bele a babérleveleket.

Lefedve főzzük 1 órán át, ha nem elég szaftos a ragu, akkor adjunk hozzá egy kevés vizet. A főzési idő végén keverjük el benne a finomra aprított petrezselymet.

A gnocchit félig főzzük meg, majd forró serpenyőben olvasszunk meg egy darabka vajat és ezen pirítsuk aranybarnára. Forgassuk össze a kész raguval, a tetejét szórjuk meg parmezánnal és egy kevés petrezselyemmel.

Ha tetszett ez a recept, próbáld ki ezt az olaszos marharagut is.

Fotó: Street Kitchen

Ezt is szeretjük