20 perces tészta gombakrémmel összeforgatva – Kezdőknek is sikerülni fog

gombaszószos tészta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A gomba remek fehérjeforrás, mi több, nagyon változatosan elkészíthető alapanyag, tésztával összeforgatva laktató főétel is lehet.

A tésztával nem csak megmentheted a sietős napokat, ha jól állítod össze, akkor nagyon tartalmas fogást is kapsz. Én valamelyik ebédre lazacos-tejszíneset készítettem, 15 perc alatt készült el és mind egy szálig elfogyott. A lazachoz nemcsak tésztát kínálhatsz, hanem főételként is eheted, ahogy ezt a krémes filét is. Ha pedig nem kívánod a halat, akkor ezt a sült csirkés-sajtszószos tésztát is gyorsan összedobhatod.

A gomba tökéletes húspótló, nagyon laktató, de húsok mellé is illik, például ehhez a tejszínes sült csirkecombhoz. Nem csak köretként, önmagában is finom, ha krémes mártást készítesz belőle, tésztával összeforgatva tökéletes lesz.

Gombakrémes tészta

gombaszószos tészta recept ok

Hozzávalók 4 személyre:

  • 500 gramm tészta
  • 400 gramm gomba (csiperke vagy vegyes)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma (kisebb)
  • 3 evőkanál mascarpone
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • a tetejére parmezán
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzzük ki sós, lobogó vízben a csomagoláson olvasható utasítás szerint, majd szűrjük le. A főzővizéből tegyünk félre egy keveset. A hagymát vágjuk apróra. A gombát is szeleteljük fel.  

Miközben a tészta fő, egy serpenyőben forrósítsunk olajat, majd dinszteljük meg rajta a hagymát. Nyomjuk bele a fokhagymát, tegyük rá a gombát, hagyjuk 10 percig párolódni, majd tegyük bele a mascarponét. Ha kész, vegyük le a tűzről, öntsük hozzá a tészta félretett főzővizét, majd botmixerrel pépesítsük. 

A végén forgassuk össze a tésztával. Tálaláskor ízlés szerint szórjunk rá parmezánt. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük