A 8 legfinomabb étel csirkemellből: szaftos, sült és rántott fogások
A csirkemellből egyszerűen és gyorsan változatos, fenséges fogásokat készíthetsz. Főételként sütve, rántva, ragunak is remek választás.
A csirke, gomba és tejszín nyerő hármas, melyekből biztosan fantasztikus étel kerül az asztalra. A csirkemell kapcsán sokszor elhangzik, hogy túl száraz, pedig nagyon szaftos is lehet, csak jól kell bánni vele. Ha nagyon félsz, hogy kiszárad, akkor próbáld ki tejszínes-gombás szósszal készítve, úgy a hús omlós, ízekben gazdag lesz.
A tejszínes mártásban készült csirkét combból is elkészítheted, vagy ha szereted a garnélát, akkor azzal is kipróbálhatod mell helyett. Ha még el tudnál képzelni plusz alapanyagot a hús és a gomba mellé, akkor gazdagítsd spenóttal és parmezánnal.
A csirkemellfilét szeleteljük fel és klopfoljuk ki.
Egy kevés olajat kezdjünk el melegíteni, majd a húst oldalanként 4-5 percig süssük, közben fűszerezzük sóval és borssal. A megsült húst szedjük ki és tegyük félre.
A megtisztított, tetszés szerint felszeletelt gombát dobjuk a serpenyőbe és pirítsuk, közben fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymával és kakukkfűvel. Körülbelül 10-15 perc után öntsük fel tejszínnel a gombát, a húst is tegyük hozzá, és főzzük még 8-12 percig, majd tésztával vagy rizzsel tálaljuk az ételt.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu