Szaftos, gombás raguval töltött palacsinta – Tökéletes maradékmentő recept
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Ami palacsintából vagy palacsintával készül, csak finom lehet, legyen az sós vagy édes étel.
Nálunk ugyan nem szokott megmaradni a palacsinta , de ha nagy ritkán mégis, ez a tökéletes maradékmentő recept. Természetesen frissen is süthetünk néhány palacsintát, amit majd megtöltünk a fűszeres raguval.
A palacsinta nem csak édesen, sósan is csodás, a gomba ráadásul nagy kedvencem, így palacsintába töltve egy komplett laktató ebédnek vagy vacsorának is megfelel.
Gombás raguval töltött óriáspalacsinta
Hozzávalók 4 adaghoz
Palacsinta
- 350 milliliter tej
- 120 gramm liszt
- 3 darab tojás
- 2 evőkanál olaj
- ízlés szerint só
Töltelék
- 600 gramm csiperkegomba
- 500 milliliter tej
- 60 gramm vaj
- 4 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 60 gramm liszt
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só, bors
- 1 marék petrezselyem
Elkészítés:
Készítsük el a palacsintát, ehhez itt találtok egyszerű receptet.
Egy serpenyőben forrósítsunk olajat, dobjuk rá a darabokra vágott fokhagymát. Hámozzuk és tisztítsuk meg a gombákat, vágjuk őket darabokra, tegyük a serpenyőbe. Addig pirítsuk, amíg az összes kiengedett víz elpárolog belőle, utána sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel.
Készítsünk besamelmártást.
A palacsintákat töltsük meg a gombás töltelékkel, tekerjük fel, tegyük jénaiba, majd locsoljuk meg a szósszal.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, süssük a palacsintákat 15 percig.
Fotó: Getty Images