Habkönnyű, krémes csokimousse görög joghurttal - A villámgyors desszert diétásabb verziója

görög joghurtos csokimousse cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ellentmondásnak hangzik, de ezt a csokimousse-t az alakjukra odafigyelők mindenképpen készítsék el, mindjárt kiderül, miért.

A mousse egy nagyon könnyed, mondhatni légies édesség, mintha egy habot kanalaznál, olyan érzés. A 18. században Franciaországban terjedt el, méghozzá a csokis változata, vagyis a csokoládéhab, a mousse au chocolat. Amilyen elegánsan hangzik, annyira egyszerű az elkészítése.

Az alapverzió tojásfehérjéból készül, amelyhez nagyon jó minőségű csokoládét adnak cukorral kikeverve. Ebbe a változatba a tojások sárgái nem kerültek bele, csak a habbá vert fehérje, az állaga pedig görög joghurttól lett selymes.

Görög joghurtos csokimousse

görög joghurtos csokimousse recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 220 gramm étcsokoládé
  • 30 gramm csokichips (ét)
  • 250 milliliter tej
  • 4 evőkanál cukor
  • 450 milliliter görög joghurt
  • 1 csipet
  • 2 darab tojásfehérje
Recept idők

Elkészítés:

A csokit daraboljuk egészen apróra. Egy edényben keverjük össze a tejet, a cukrot és a sót. Folyamatosan kevergetve melegítsük, de ne forraljuk a tejet. Adjuk hozzá a csokoládét, egy percig hagyjuk benne a tejben úgy, hogy nem nyúlunk hozzá. Ekkor óvatosan keverjük meg, hogy a csoki teljesen elolvadjon. Vegyük le a tűzhelyről, majd kevergessük tovább, amíg teljesen fel nem olvad a csoki a tejben.

A tojásfehérjét verjük kemény habbá. 

Egy tálba kanalazzuk bele a görög joghurtot. (A felesleges folyadékot itassuk le róla.) A csokis tejen keverjünk még egyet, majd öntsük hozzá a joghurthoz és alaposan keverjük el benne. A végén óvatosan forgassuk bele a tojásfehérjehabot. 

Kanalazzuk poharakba, tegyük hűtőbe pihenni néhány órára. Tálalás előtt díszítsük csokichipsszel.

Fotó: Szász Eszter / Sóbors

Ezt is szeretjük