Padlizsános, paradicsomos tepsis csirkemell: sok sajttal, finom szaftosan
Unod már, hogy mindig ugyanazok a csirkeételek kerülnek a tányérodra? Készítsd el az olaszok kedvenc padlizsános, paradicsomos változatát!
Nem egy hétköznap esti sietős vacsora a muszaka, de hétvégén, amikor több az időd, érdemes megsütni a családnak ezt az ízletes és laktató rakottast. A hozzávalókat elő kell készíteni és utána rétegezni, úgy lesz tökéletes a fogás.
A padlizsánszezon igazából csak augusztusban indul, de most is tudsz már venni szép darabokat. Ez a zöldség nemcsak finom, hanem nagyon egészséges és sokoldalúan felhasználható is.
Ha nem ódzkodsz a báránytól, akkor abból az igazi a muszaka, de marhahússal is ugyanúgy működik. A muszaka készítésekor haladj szép sorban, kezdd a raguval, aztán a padlizsánnal, és akkor nem is lesz olyan vészesen hosszú idő az elkészítése.
Egy lábasban forrósítsuk fel az olajat, és dinszteljük meg rajta az apróra vágott hagymát és a fokhagymát. Tegyük hozzá a darált húst, kicsit pirítsuk le, majd adjuk hozzá a fűszereket. Öntsük rá a paradicsomot, rotyogtassuk közepes lángon 30 percig.
Közben a padlizsánokat és a megpucolt krumplit vágjuk vékony szeletekre.
Készítsük el a besamelt, ehhez itt találunk receptet.
Melegítsük elő a sütőt.
Egy jénait kicsit olajozzunk ki, szépen fektessünk bele egy sor padlizsánt és krumplit, locsoljuk meg besamellel, majd pakoljuk meg a raguval, végül öntsük rá a maradék besamelt.
Süssük a muszakát 35 percig.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu