
Lédús görögdinnye feta sajttal: a sós és az édes ízharmóniája
Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Krémes aioli, azaz fokhagymaszósz: tojás nélkül is mennyei

Csodaszép epres, joghurtkrémes süti: puha piskóta az alapja

Egészben sült csirke rozmaringgal: a citromos pác a titka

Isteni csokis keksz New York-i recept szerint: kívül ropog, belül omlik

5 hely, ahova érdemes beülni: Budapest legjobb burgerezőit mutatjuk
Hiába légkondicionált az iroda, igazából vízpartra vágyunk. Melegünk van, étvágyunk sincs sok, de azért ennénk valami könnyűt.
Amikor az egyik barátnőm azt mondta, hogy pár napja evett először dinnyét, akkor döbbentem rá, hogy én még nem is vettem ebben a szezonban. Pedig a dinnye nemcsak finom, hanem laktató, egészséges és tele van vitaminnal.
Dinnye sósan?
Amikor Izraelben tanultam, nyáron Eilaton dolgoztam, hogy megkeressem a következő évi tandíjra valót. Amikor szabadnapom volt, semmi másra nem vágytam, csak arra, hogy üldögéljek a tengerparton. Itt láttam először felszolgálni görögdinnyét úgy, hogy mellé feta vagy valamilyen fehér sajtot tálaltak. Először ódzkodtam tőle, de aztán megkóstoltam, és elképesztő összhangban volt egymással a sós sajt és a mézédes görögdinnye íze.
Ezt a kombinációt tovább lehet még fokozni, ha lilahagymát is teszünk hozzá. Ezt a hűsítő ételt nem csak magában érdemes kipróbálni, ha meglocsoljuk olívaolajjal és összeforgatjuk, grillhúsok mellé is tökéletes köret.
Görögdinnye feta sajttal és lilahagymával

Hozzávalók 2 adaghoz
- 2 szelet görögdinnye
- 15 dekagramm feta sajt
- 1 fej lilahagyma
- opcionális mentalevél
Elkészítés:
Fotó: Getty Images