![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Mihez kezdj, ha véletlenül kásás dinnyét vettél? Készíts belőle levest!
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Még a legnagyobb dinnyeszezonban is előfordulhat az emberrel, hogy rosszul választ és véletlenül kásás dinnyébe botlik - így történt ez velem is, kidobni viszont nem volt szívem az óriási gyümölcsöt. Mihez kezdjek vele?
Ráadásul ez a példány egy egészen trükkös módon volt kásás: a belső részei, ahol a zöldséges néni félbevágta és kóstolót adott belőle, nagyon finomak voltak, közvetlenül alatta viszont már csupa kása volt az egész dinnye.
Mivel idén nyáron majdnem minden nap hideg, turmixolt, párperces leveseket készítünk itthon, így ez a dinnye is a gépbe került néhány más alapanyaggal együtt. Az íze nagyon finom, édes volt, csak az állagával voltak gondok, úgyhogy leturmixolva tökéletes élményt nyújtott, mintha semmi baja nem lett volna.
Ízlés szerint sósan is
Mivel a dinnye magában nagyon édes, adtam hozzá egy kevés zöldcitrom-levet és egy kis vízzel hígítottam. Aki hozzám hasonlóan szereti az édeset sóssal, az tegyen bele morzsolt fetát vagy fekete olajbogyót, esetleg mentaleveleket is.
Görögdinnye-krémleves
![dinnyeleves - 1](https://kep.index.hu/1/0/2909/29099/290990/29099001_ff47aa2e8b3f3b457367addbfc75b130_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 500 gramm görögdinnye (héj nélküli súly)
- 0.5 darab zöld citrom
- 1 deciliter víz
Elkészítés:
Fotók: Ács Bori/Sóbors
Olvasd el ezt is!