Mihez kezdj, ha véletlenül kásás dinnyét vettél? Készíts belőle levest!

Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Még a legnagyobb dinnyeszezonban is előfordulhat az emberrel, hogy rosszul választ és véletlenül kásás dinnyébe botlik - így történt ez velem is, kidobni viszont nem volt szívem az óriási gyümölcsöt. Mihez kezdjek vele?

Ráadásul ez a példány egy egészen trükkös módon volt kásás: a belső részei, ahol a zöldséges néni félbevágta és kóstolót adott belőle, nagyon finomak voltak, közvetlenül alatta viszont már csupa kása volt az egész dinnye.

Mivel idén nyáron majdnem minden nap hideg, turmixolt, párperces leveseket készítünk itthon, így ez a dinnye is a gépbe került néhány más alapanyaggal együtt. Az íze nagyon finom, édes volt, csak az állagával voltak gondok, úgyhogy leturmixolva tökéletes élményt nyújtott, mintha semmi baja nem lett volna.

Ízlés szerint sósan is

Mivel a dinnye magában nagyon édes, adtam hozzá egy kevés zöldcitrom-levet és egy kis vízzel hígítottam. Aki hozzám hasonlóan szereti az édeset sóssal, az tegyen bele morzsolt fetát vagy fekete olajbogyót, esetleg mentaleveleket is. 

Görögdinnye-krémleves

dinnyeleves - 1

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 500 gramm görögdinnye (héj nélküli súly)
  • 0.5 darab zöld citrom
  • 1 deciliter víz
Recept idők

Elkészítés:

A dinnyét kimagozzuk, feldaraboljuk és a turmixgépbe tesszük. Adunk hozzá zöldcitrom-levet és kevés vizet, majd simára turmixoljuk. Ha nem elég híg, még egy kevés vizet teszünk hozzá. Tálaláskor pirított kenyérkockákat vagy morzsolt fetát adunk hozzá és néhány csepp olívaolajjal díszítjük.

Fotók: Ács Bori/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon