Görögdinnyés Margarita lime-mal és sóval: a nyárízű koktél
7
Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Gyere Te is
Friss és
Ropogós
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A nyár egyik legjobb hűsítője kétségtelenül a görögdinnye. Magában, feta sajttal, limonádénak elkészítve, ráadásul nemcsak a szomjat oltja, hanem el is telít.
A nyár másik örömteli elfoglaltsága a különféle teraszokon üldögélés, közben alkoholos vagy alkoholmentes frissítők iszogatása.
A koktélok iránt vegyes érzelmeket táplálok, bár van mixervizsgám, mostanában alig iszom kevert italokat. Egyrészt azért, mert sosem tudok választani közöttük, és ha keverem a különböző alkoholfajtákat, annak csúnya vége van, másrészt, mert a különböző cukros és egyéb összetevők nem feltétlen tesznek jót az alakunknak.
Ezt a koktélt a friss görögdinnye teszi izgalmassá és egy kicsit kevésbé hizlalóvá. A sok jégtől jégkásaszerű lesz az állaga, ami jól hűsít a legnagyobb melegben is. Természetesen alkoholmentes verzióban is el lehet készíteni, úgy egy igazán egészséges, szomjoltó italt kapunk.
Görögdinnyés Margarita
Hozzávalók 1 adaghoz
- 1 bögre görögdinnye (felkockázva, kimagozva)
- 0.5 darab lime (leve)
- 1 teáskanál porcukor
- 50 milliliter tequila (silver)
- ízlés szerint só (díszítéshez)
- ízlés szerint mentalevél (díszítéshez)
- 5 darab jégkocka
Elkészítés:
A görögdinnyét daraboljuk fel és magozzuk ki. A lime levét facsarjuk ki. Tegyük bele a dinnyét a turmixgépbe, adjuk hozzá a tequilát, a porcukrot, a jégkockát és a limelevet. Jól turmixoljuk össze.
Szórjunk egy kistányérra sót, az Y-pohár száját picit vizezzük be, és forgassuk meg benne. A koktélt öntsük a pohárba, limekarikával és mentalevéllel díszítsük.
Szórjunk egy kistányérra sót, az Y-pohár száját picit vizezzük be, és forgassuk meg benne. A koktélt öntsük a pohárba, limekarikával és mentalevéllel díszítsük.
Fotó: Getty Images
Címkék: