
Könnyed görögdinnyés salsa lilahagymával: jól behűtve a legfinomabb

Cikkek


Könnyű zöldségfasírt tepsiben sütve: joghurtos mártogatóssal kínáld

Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós

Hideg gyümölcsleves újragondolva: sárgadinnyés gazpacho uborkával

Csirkefasírt nyári kiadásban: cukkinitől és sárgarépától szaftos

20 perces, krémes eperfagyi házilag: gép nélkül készül

Házi sajtos-tejfölös lángos: kívül ropogós, belül puha a tészta

Egyszerű, házi rukkolás pesto: gyors szósz tésztára vagy pirítósra
Picit pikáns és nagyon friss a dinnyés salsa, húsok mellé köretként, de önmagában is mennyei.
Ha valami igazán nyári fogásra vágysz, esetleg grillhús mellé kínálnál valamilyen könnyed köretet, készítsd el az alábbi salsát. A különlegessége abban rejlik, hogy paradicsom helyett görögdinnye az alapja, édes és sós ízek találkoznak ebben a változatban.
A jalapeno nem hiányozhat a salsából, de ha nem kedveled a csípős ízeket, kaliforniai paprikát is használhatsz helyette. A koriander és a lime is kötelező eleme, ezektől lesz friss az összhatás. Másra nem is lesz szükséged, csak egy kis türelemre, míg összeérnek az ízek a hűtőben.
Görögdinnyés salsa

Hozzávalók 8 személyre
- 1 kilogramm görögdinnye (a súly a héjjal együtt értendő)
- 2 darab jalapeno
- 1 csokor koriander
- 60 milliliter lime-lé
- 1 fej lilahagyma
- ízlés szerint só
Elkészítés:
A görögdinnye húsát vágjuk kisebb kockákra.
A jalapeno előkészítéséhez húzzunk kesztyűt: szedjük ki a magjait és az ereket, majd vágjuk egészen apró darabokra. Ha nem szeretjük a csípőset, kaliforniai paprikát is használhatunk helyette.
A lilahagymát pucoljuk meg, kockázzuk össze, a koriandert aprítsuk össze.
Mindent keverjünk alaposan össze, sózzuk a salsát ízlés szerint. Jól behűtve tálaljuk.
Fotó: Getty Images