Könnyed görögdinnyés salsa lilahagymával: jól behűtve a legfinomabb
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Picit pikáns és nagyon friss a dinnyés salsa, húsok mellé köretként, de önmagában is mennyei.
Ha valami igazán nyári fogásra vágysz, esetleg grillhús mellé kínálnál valamilyen könnyed köretet, készítsd el az alábbi salsát. A különlegessége abban rejlik, hogy paradicsom helyett görögdinnye az alapja, édes és sós ízek találkoznak ebben a változatban.
A jalapeno nem hiányozhat a salsából, de ha nem kedveled a csípős ízeket, kaliforniai paprikát is használhatsz helyette. A koriander és a lime is kötelező eleme, ezektől lesz friss az összhatás. Másra nem is lesz szükséged, csak egy kis türelemre, míg összeérnek az ízek a hűtőben.
Görögdinnyés salsa
Hozzávalók 8 személyre
- 1 kilogramm görögdinnye (a súly a héjjal együtt értendő)
- 2 darab jalapeno
- 1 csokor koriander
- 60 milliliter lime-lé
- 1 fej lilahagyma
- ízlés szerint só
Elkészítés:
A görögdinnye húsát vágjuk kisebb kockákra.
A jalapeno előkészítéséhez húzzunk kesztyűt: szedjük ki a magjait és az ereket, majd vágjuk egészen apró darabokra. Ha nem szeretjük a csípőset, kaliforniai paprikát is használhatunk helyette.
A lilahagymát pucoljuk meg, kockázzuk össze, a koriandert aprítsuk össze.
Mindent keverjünk alaposan össze, sózzuk a salsát ízlés szerint. Jól behűtve tálaljuk.
Fotó: Getty Images