Gránátalmás mimózakoktél pár hozzávalóból: ezzel koccints szilveszterkor
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Vajpuha csirkemell tejfölös szószban: szaftos és omlós lesz a hús
Ropogós
Őszi almáspite-smoothie: mesésen krémes és fűszeres
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
Nem múlhat el az éjfél koccintás nélkül, ez a pezsgőalapú koktél tökéletes választás, ha szilveszteri buliról van szó.
A mimóza a világ egyik legegyszerűbb koktélja, ugyanis csak pezsgőre és valamilyen gyümölcslére van hozzá szükség – a többi alapanyag csak a dekort képezi. Igaz, eredetileg reggeli ital, de a pezsgő miatt szilveszterkor is megállja a helyét, ez a verzió gránátalmával készül. A téli szezon kedvenc gyümölcse egyszerre édes és fanyar, tökéletes alapja lehet bármilyen koktélnak.
Gránátalmaléből igyekezz minél nagyobb gyümölcstartalmút választani, de ha van hozzá kedved és türelmed, házilag is elkészítheted. A dekor nem kötelező, de nagyon jól mutat a pezsgőspoháron a cukorperem: ehhez valamilyen citrussal kend át a pohár száját, hogy ragadjon, majd forgasd kristálycukorba. Ha szeretnéd, friss gránátalmamagokkal és rozmaringgal is díszítheted a koktélt.
Gránátalmás mimóza
Hozzávalók 8 pohárhoz
- 1 darab lime
- 3 evőkanál cukor
- 500 milliliter gránátalmalé
- 750 milliliter pezsgő
- 1 darab gránátalma
- 8 ág rozmaring (elhagyható)
Elkészítés:
Készítsünk elő 8 pezsgőspoharat. A lime-ot vágjuk szeletekre, majd a szeletekkel húzzuk át a poharak száját.
A cukrot öntsük egy kistányérba, majd mártsuk bele a poharak száját, hogy a cukor peremet képezzen.
Minden poharat töltsünk háromnegyedig pezsgővel, majd öntsük fel a gránátalmalével.
A gránátalmának ütögessük ki a magjait ezzel a módszerrel, majd tegyünk belőlük minden pohárba, végül rozmaringgal díszítsük a koktélt.
Fotó: Getty Images