Szaftos, fűszeres kéregben grillezett csirkemell: a szárazpáctól lesz ízes a hús
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Nem csak zsíros húsokat érdemes grillezni a szezonban, egy jó pác a legegyszerűbb, natúr ízű csirkemellet is a köbre emeli.
Grillszezonban kötelező húst sütni a rácson, és bár erre a célra a zsírosabb, szaftosabb húsok a népszerűbbek, csirkemell is lehet ízletes és szaftos. A titka a pácban rejlik, ez lehet nedves- és szárazpác, előbbiben egy kis ideig pihennie kell a húsnak, utóbbi inkább a gyors megoldás.
Szárazpác esetén különböző fűszereket keverünk össze egy pici olajjal, majd ezt a keveréket a húsba dörzsöljük. Az olaj megkönnyíti a fűszerek eloszlatását a hússzeleteken - öntsük rá a pácot a csirkemellre, majd a kezünkkel dörzsöljük bele minden oldalába.
Grillezett csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
- 4 darab csirkemellfilé
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 0.5 teáskanál őrölt koriander
- 0.5 teáskanál füstölt paprika
- 0.5 teáskanál tengeri só
- 0.25 teáskanál bors
- 2 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
Melegítsük elő a grillt közepes fokozaton.
Egy kis tálban keverjük össze a fűszereket az olívaolajjal.
A pácot öntsük a húsra, majd dörzsöljük bele a csirkemellfilék mindkét oldalába.
Tegyük a csirkemelleket a grillre, mindegyik oldalukat 5-7 percig süssük, ez a hús vastagságától is függ. Ha belül már nem rózsaszín, készen van.
Rögtön, frissen, salátával tálaljuk.
Fotó: Getty Images