Isteni, grillezett spárga húsok mellé: pillanatok alatt elkészül a finomság
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A spárga akkor lesz igazán ízletes, ha al dente módon, picit roppanósan kerül a tányérra.
Tavasszal sok finom dolog érkezik a piacra, köztük a spárga, amit szezonjában érdemes többféle variációban kipróbálni, hisz nagyon finom, izgalmas alapanyag.
A jó idővel sokan főznek a szabadban, kezdődnek a nagy grillpartik, amikor is a hús kötelező, mellé azonban zöldség is kerüljön! A legjobb, ha grillrácson készül a köret, a spárgát is rá lehet dobni, szeretni fogják a vendégek a balzsamecettel meglocsolt zöldséget.
Ha azonban nincs lehetőséged a szabadtéri főzőcskézésre és grillserpenyőd sincs, ne szomorkodj, nem maradsz ki a jóból! Fogj egy nagy fazekat, töltsd meg vízzel, tegyél bele sót, forrald fel, majd forrás után dobd bele a spárgákat 5-8 percre, míg meglesz az al dente állag.
Grillezett spárga
Hozzávalók 4 személyre
- 2 csomag spárga
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál balzsamecet
- kevés parmezán
- 1 darab citrom
- só ízlés szerint
Elkészítés:
A megtisztított spárgát tegyük tálba, adjuk hozzá az olívaolajat, forgassuk vele egybe, majd dobjuk grillserpenyőre vagy kerti grillezőre, körülbelül 8-10 percig süssük, amíg al dente állagú lesz.
Tálalás előtt a spárgákat locsoljuk meg a balzsamecettel és a reszelt parmezánnal, kínáljunk mellé citromkarikákat és sót.
Fotó: Getty Images