
Villámgyors spárgás tészta selymes szósszal - Egyszerű és könnyed ízek tavaszra

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Hagyományos kaszinótojás: vajtól és majonéztől krémes a töltelék
Ropogós

Sajtos, majonézes zöldborsósaláta: pirult szalonna gazdagítja

Mennyei citromos kókuszgolyó: rögtön dupla adaggal készítsd

Egytepsis, pácolt csirkemellfalatok: a körettel sem lesz gondod

Tudod, milyen ételek mellé illik a rosé? Mutatunk néhány fantasztikus fogást

Selymes mascarponés, tejszínes eperkrém: bármilyen sütibe kerülhet
Egy hónapod van rá, hogy mindenféle finomságot készíts spárgából, kezdd ezzel a tejszínes tésztával.
A spárga a késő tavasz egyik legszebb és legegészségesebb zöldsége. Nem elég, hogy egészséges, alacsony kalória- és szénhidráttartalmú zöldség, tele van rosttal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Mindössze egy-másfél hónap a szezonja, így érdemes sokat és sokszor enni belőle.
A fehér spárgából legtöbbször krémleves készül vagy hollandi mártással öntik le, a zöldet viszont akár sütőben sütve, parmezánnal szórva is elkészítheted. A zöld spárga mellé főzhetsz tésztát is, majd tejszínes, citromos mártással összeforgatva kínáld. Nemcsak egyszerű és gyors ételt, hanem frissítő ízeket is kapsz így.
Spárgás tészta

Hozzávalók 4 adaghoz
- 2 csomag zöld spárga
- 2 evőkanál vaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 100 milliliter tejszín
- 500 gramm szélesmetélt
- 1 darab citrom leve
- tálaláshoz parmezán (reszelt)
Elkészítés:
Egy edényben forraljunk vizet, majd 3 percig főzzük benne a spárgát, szűrjük le. Közben főzzük ki a tésztát a csomagoláson található útmutató szerint. Szűrjük le, a főzővizéből egy keveset tegyünk félre.
Egy serpenyőben olvasszunk vajat, 3-4 percig dinszteljük az apróra vágott fokhagymát és a spárgasípokat. Öntsük hozzá a tejszínt, a tészta főzővizéből egy keveset, majd hagyjuk rotyogni 10 percig.
Facsarjuk rá egy citrom levét a spárgára, majd forgassuk össze a tésztával. Ízlés szerint szórjuk meg parmezánnal és azonnal tálaljuk.
Fotó: Getty Images