![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Villámgyors spárgás tészta selymes szósszal - Egyszerű és könnyed ízek tavaszra
![spárgás tészta cover](https://kep.index.hu/1/0/3766/37660/376602/37660281_2874289_f0101bf51e6e823c23145ae8bc3e3007_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Egy hónapod van rá, hogy mindenféle finomságot készíts spárgából, kezdd ezzel a tejszínes tésztával.
A spárga a késő tavasz egyik legszebb és legegészségesebb zöldsége. Nem elég, hogy egészséges, alacsony kalória- és szénhidráttartalmú zöldség, tele van rosttal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Mindössze egy-másfél hónap a szezonja, így érdemes sokat és sokszor enni belőle.
A fehér spárgából legtöbbször krémleves készül vagy hollandi mártással öntik le, a zöldet viszont akár sütőben sütve, parmezánnal szórva is elkészítheted. A zöld spárga mellé főzhetsz tésztát is, majd tejszínes, citromos mártással összeforgatva kínáld. Nemcsak egyszerű és gyors ételt, hanem frissítő ízeket is kapsz így.
Spárgás tészta
![spárgás tészta recept](https://kep.index.hu/1/0/3766/37660/376602/37660293_c56764fdd536acb26c2a20d72dc05ba5_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 2 csomag zöld spárga
- 2 evőkanál vaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 100 milliliter tejszín
- 500 gramm szélesmetélt
- 1 darab citrom leve
- tálaláshoz parmezán (reszelt)
Elkészítés:
Egy edényben forraljunk vizet, majd 3 percig főzzük benne a spárgát, szűrjük le. Közben főzzük ki a tésztát a csomagoláson található útmutató szerint. Szűrjük le, a főzővizéből egy keveset tegyünk félre.
Egy serpenyőben olvasszunk vajat, 3-4 percig dinszteljük az apróra vágott fokhagymát és a spárgasípokat. Öntsük hozzá a tejszínt, a tészta főzővizéből egy keveset, majd hagyjuk rotyogni 10 percig.
Facsarjuk rá egy citrom levét a spárgára, majd forgassuk össze a tésztával. Ízlés szerint szórjuk meg parmezánnal és azonnal tálaljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!