Puha, kevert grízes sütemény gyümölccsel gazdagítva – Túrótól lesz omlós a tésztája
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A kevert süteménynél kevés egyszerűbb édesség létezik, mégis számtalan módon lehet ízesíteni, hogy ne legyen unalmas.
Nem kell izgulni, hogy feljön-e, mint a piskótánál, csak össze kell keverni a hozzávalókat, és kész is a sütemény. A búzadarával készült változat egy fokkal puhább textúrát eredményez, a megduzzadt szemek még levegősebbé teszik a tésztát.
Azért, hogy véletlenül se legyen száraz, érdemes gyümölcsökkel feldobni, a legjobbak a bogyós fajták, amelyekből bátran használhatsz gyorsfagyasztottat is, ha épp nincs szezonja. Ilyen a málna, de lehet áfonyával is keverni a tésztát, amelybe érdemes túrót és joghurtot is tenni.
Grízes kevert sütemény
Hozzávalók 6 adaghoz
- 3 evőkanál liszt
- 3 evőkanál búzadara
- 5 evőkanál cukor
- 2 darab tojás
- 180 gramm joghurt
- 400 gramm tehéntúró (krémes)
- 1 kávéskanál sütőpor
- 150 gramm gyümölcs
Elkészítés:
A tojásokat verjük habosra a cukorral gépi habverővel, majd keverjük hozzá a túrót és a joghurtot. Adjuk hozzá a búzadarát, a lisztet és a sütőport. Óvatosan fogassuk bele a gyümölcsöt.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük bele a masszát. Süssük 30 percig.
A kész sütit díszítsük gyümölcsökkel ízlés szerint.
Fotó: Getty Images