![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Édes gyümölcskocsonya szezonális nyári gyümölcsökből
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Erre a látványos, isteni finom, hideg desszertre maximum 20 percet kell szánnunk, és a tűzhely melegét is csak 5 percig kell elviselnünk, úgyhogy ne hagyjuk ki, amíg érnek a bogyós gyümölcsök!
Bevallom őszintén, a jó magyar kocsonya nem tartozik a kedvenceim közé, de az édes gyümölcskocsonya annál inkább. Nem csak gyorsan és egyszerűen elkészíthető, de a vendégek elé is látványos, frissítő, csupa gyümölcs desszertet tehetünk le.
Gyümölcslé az alapja
A kocsonya alapja fehér szőlőléből készül, mivel annak nincs túl intenzív íze, nem nyomja el a friss gyümölcsök aromáját, éppen csak kiegészíti azokat. Ráadásul, mivel színtelen, nem fedi el a szép bogyós gyümölcsöket vagy szeleteket, szépen visszaadja azok formáját. Persze izgalmas eredményt és látványt lehet elérni más gyümölcslevekkel is, legyen az barack, ananász vagy narancs, de akkor figyeljünk arra, hogy az ital íze harmonizáljon a gyümölcsökével.
A gyümölcslén kívül csak zselatinra és szezonális gyümölcsökre van szükségünk. Ezek lehetnek bogyós gyümölcsök, málna, szeder, áfonya; barackfélék; meggy vagy cseresznye; tényleg bármi, ami most terem és szeretjük. De nem csak nyáron, minden évszakban elkészíthetjük ezt a desszertet, tökéletes őszi és téli vendégváró lehet belőle.
Gyümölcskocsonya
![gyümölcskocsonyarecept](https://kep.index.hu/1/0/2910/29100/291001/29100143_1db2336a307eeddbd26a705baddf0b5a_wm.jpg)
Hozzávalók 8 adaghoz
- 500 gramm szezonális gyümölcs (málna, áfonya, barack stb.)
- 2 bögre szőlőlé (fehér)
- 1 csomag zselatin (kb. 10 g)
- 3 evőkanál cukor
Elkészítés:
Öntsünk fél bögre szőlőlevet egy tálba. Szórjuk rá a zselatint, nem kell összekeverni, hagyjuk 5 percig ülepedni.
Közben a maradék másfél bögre szőlőlevet és a cukrot melegítsük össze egy lábasban. Óvatosan, folyamatosan kevergetve öntsük rá a forró levet a besűrűsödött zselatinra.
Öntsük a forró zselatint a formákra. Tegyük a hűtőbe őket 4-5 órára.
Ahhoz, hogy a kocsonya kijöjjön a formából, tegyük forró vízbe egy pillanatra, könnyedén ki kell utána csusszannia. Ha mégsem működne ez a módszer, akkor késsel vágjuk körbe a széleit, úgy próbálkozzunk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!