Pufi palacsinta reszelt almával a tésztájában: fahéjas cukorral megszórva az igazi
Még finomabb a pufi palacsinta, ha a tésztájába fahéjat és reszelt almát is teszel.
A palacsintát minden formában szeretjük, legyen az hagyományos vékony tésztás, duci amerikai, rakott vagy épp serpenyős, sütőben sült édesség. Utóbbit akár dutch baby néven is ismerheted. Bár a neve alapján azt gondolhatnád, hogy Hollandiából származik, Amerikában készítették először.
Ennek a csodás édességnek a tésztája vastagabb, mint a hagyományos palacsintáé. Nagy előnye, hogy nem egyesével kell kisütni. Az adagot érdemes duplázni, mert egy serpenyőnyi körülbelül két embernek elég. Bár a legtöbben öntöttvas serpenyőben készítik, a hagyományos, nagyobb méretű, sütőbe is betehető serpenyő is tökéletes.
Reggelire és desszertként is bevetheted, bár almával sül, tálaláskor még több gyümölcs kerülhet rá.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A tojásokat üssük egy tálba, és a sima és vaníliás cukorral keverjük habosra. Adjuk hozzá a tejet, a lisztet, a sót, és dolgozzuk simára a tésztát. A hagyományos palacsintánál sűrűbb masszát kell kapni.
A vajat tegyük a serpenyőbe, majd a sütőbe, hogy felolvadjon, utána vegyük ki, rakjuk bele a felszeletelt almát. Szórjuk meg a barna cukorral és fahéjjal, majd öntsük rá a tésztát.
Toljuk a forró sütőbe, és 180 fokon süssük aranybarnára körülbelül 18-20 perc alatt. Bármilyen friss vagy mirelit gyümölccsel kínálhatjuk, és még porcukorral is megszórhatjuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu