Hamburger? Dehogy! Sloppy Joe
Ezt tutira megeszi mindenki!

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A hamburger jó étel, ha jól készítik el. Persze, lehet ezzel vitatkozni, de valószínűleg nincs még egy olyan kaja, amiről szintén el lehet mondani, hogy a világon mindenki ismeri Kamcsatkától Vanuatuig, ez pedig mégiscsak jelent valamit. Van azonban egy elég közeli rokona, amiről igen keveset tudunk, ez pedig a Sloppy Joe. Hamburgerbuci, fűszeres-marhahúsos ragu, és már készen is vagyunk.

A Sloppy (lucskos) Joe-t mindenki szereti, aki csak megkóstolta. Elkészíteni sem túl bonyolult dolog, a hozzávalók listája viszont hazai szemmel egy kissé meglepő: ez egy olyan ragu, amiben barna cukor, ketchup és Worchestershire szósz is lakik. Ezektől lesz olyan finom.

Korábban bemutattuk a gyerekbarát, habár messziről sem eredeti, de legalább kevés munkával, bármilyen nagy mennyiségben előállítható bolognai ragu receptjét. Ez annak méltó társa, azzal a különbséggel, hogy még tésztát sem kell főzni hozzá (amit én azon a napon ásványvízben oldottam meg, mivel az egész városban elment a víz egy fél napra.) A Sloppy Joe-nál ez a probléma kizárt: elég felvágni személyenként egy hamburgerzsemlét, belelapátolni a ragut, és már szürcsölhetik-potyogtathatják is belőle a husit a gyerekek meg a felnőttek is.

Nincs zöldség, nincs probléma

A másik, amivel a gyerekek feltétlen lelkesedését ki lehet vele érdemelni, hogy a sima hamburgerrel ellentétben egyáltalán nem kell bele se mustárt, sem pedig zöldségeket elhelyezni. Általában ezek azok a hozzávalók, amik miatt a leggusztább hambit is fújjogva tolják el maguktól a kölykök - nos, ez a Sloppy Joe-val nem történhet meg. Remélem, kedvet kaptatok hozzá ti is, és kipróbáljátok.

Sloppy Joe

sloppy joe

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 0.5 kilogramm darált marhahús
  • 0.5 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 opcionáls chili
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • 4 evőkanál passzírozott paradicsom
  • 1 gramm barnacukor
  • 1 evőkanál Worchestershire-szósz
  • 4 evőkanál ketchup
  • 4 darab hamburgerbuci
  • 1 ízlés szerint só, bors
  • 1 opcionáls reszelt sajt, savanyú uborka, stb
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és kevés olajon elkezdjük dinsztelni.

Rádobjuk a darált húst, és kifehéredésig kevergetjük. Ekkor sózzuk, borsozzuk.

Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd lefedjük, és addig főzzük, amíg a leve be nem sűrűsödik.

A hamburgerbucikat kettévágjuk, vágott felüket megpirítjuk. Tehetünk rá sajtot, lila hagymát, savanyú uborka karikákat, meg amit még szeretnénk, és belekanalazunk annyit a raguból, amennyit ránézésre meg tud tartani. Nem fogja tudni, de cserében finom lesz.

Fotó: Shutterstock

Ezt is szeretjük