Hasselback csirkemell paradicsommal és sajttal töltve – Könnyen összedobható fenséges fogás
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Mit főzzek ma? Naponta feltett kérdés, amelyre sosem könnyű a válasz, főleg akkor nem, ha az ember nagycsaládban él.
Hiszen mindenki mást szeret és mindig akad egy válogatós, akinek nehéz a kedvében járni. Ilyen helyzetekben a csirke a nyerő választás, szinte mindenki kedveli, könnyedén beszerezhető és nagyon változatosan tudjuk elkészíteni. Persze akadnak olyanok, akik szerint a csirkemell száraz, nem lehet belőle szaftos fogásokat összedobni. Nos, én ezzel nem értek egyet, és rögtön mutatok is egy olyan receptet, amiért a család minden tagja oda- és visszalesz.
A hasselback bevagdosásos módszert nem csak krumplinál érdemes alkalmazni, a csirkemellfilén is alakíthatunk ki zsebeket, amelyekbe azt teszünk, amit csak szeretnénk. A nyári ízeknél maradva az egyik kedvenc salátám, a caprese alapanyagait - paradicsom és sajt - rejtem a vágásokba, tálalásnál pedig friss fűszernövényekkel szórom meg, bazsalikommal vagy petrezselyemmel. Könnyű, mégis tartalmas fogás, amely mellé bőven elég egy ropogós saláta vagy rizs.
Hasselback csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kilogramm csirkemellfilé
- 3 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só és bors
- 30 dekagramm paradicsom
- 30 dekagramm sajt
- 1 csokor bazsalikom vagy petrezselyem
- kevés olaj
Elkészítés:
A zúzott fokhagymát 2-3 evőkanál olajjal elkeverjük.
A megmosott csirkemelleket bevagdossuk, sóval, borssal ízesítjük, majd megkenjük a fokhagymával. A kialakított zsebekbe felkarikázott paradicsomot és darabokra vágott vagy reszelt sajtot teszünk, tűzálló tálban, 180 fokon 30-45 perc alatt megsütjük a húst. Tálalásnál finomra vágott bazsalikommal vagy petrezselyemmel szórjuk meg, rizs vagy saláta mellé kínáljuk.
Fotó: Getty Images