A Hasselback-módszer, amivel ropogósabb és ízesebb lesz a krumpli

Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Szebb, finomabb és gyorsabb - röviden ennyi jó tulajdonsága van a Hasselback krumplinak. Mindez együtt sokszorosan igaz az édeskrumplira, de akár céklával is ki lehet próbálni. 

Annyiról van csak szó, hogy a krumplit, édeskrumplit hajszálvékonyan bevagdossuk, de egy darabon megállunk a késsel minden egyes szeletnél, így a krumpli szeletekben is lesz, ugyanakkor egyben is marad. Olyan, mintha egészben sülne, mégis gyorsabb és a végeredmény gyönyörű.

Az első, sokszor ismételt igazság: a zöldségek sokkal finomabbak sütve. A második, talán még nem annyira beégett szabály, hogy még annál is finomabbak lesznek egészben sütve - írtunk már erről a céklánál és a karfiolnál is. Az egészben sütés viszont rendkívül időigényes dolog, a krumpli, édeskrumpli, meg a többi hasonló keménységű zöldség egészben több, mint egy óra, mire megsül. Ez a módszer praktikus oldala - a bevagdosás felgyorsítja a folyamatot. 

A szépség nem minden, de azért elég sokat nyom a latba, amennyire gyönyörűek lesznke így a krumplik, a szeletek mentén kissé kinyílnak sülés közben, mint egy-egy virág.

Hasselback édeskrumpli

hasselback

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 4 darab édeskrumpli
  • 4 teáskanál vaj
  • ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A krumplikat alaposan megmossuk, majd egy éles késsel elkezdjük vékonyra szeletelni úgy, hogy a szeletek vége előtt egy centiméterrel mindig megállok. A krumplikat megkenjük puha vajjal, sózzuk, és sütőpapíros tepsibe tesszük. 180 fokora előmelegített sütőben kb. fél óra alatt sülnek majd puhára.

Fotók: Ács Bori/Só&Bors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon