Alakbarát hasselback paradicsom: bármilyen finomsággal megtöltheted

hasselbackparadicsom
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ugyanúgy, ahogyan a csirkemellet és a krumplit is el lehet készíteni hasselback módra, a paradicsomot is, szuper alternatíva lehet szendvics helyett.

Az alábbi étel inkább inspiráció, mint recept, ha diétázol vagy egyszerűen csak nem kívánod a nehéz ételeket nyáron, tökéletes, könnyed választás a hasselback paradicsom. Én most a klubszendvics alakbarát változatát készítettem el, amelyben a kenyeret paradicsom váltja le, a hasselback technika pedig a látványon dob egy nagyot.

Bármit tölthetsz a zsebekbe: a sonka, bacon, saláta, sajt kombináció mellett/helyett azt használj, amit csak szeretnél. Akár caprese salátát is készíthetsz hasselback módszerrel, ha a paradicsomba szeletekre vágott mozzarellát és friss bazsalikomleveleket teszel. 

Egy a fontos: édes, lédús, érett paradicsomot válassz a recepthez, hiszen ő lesz a főszereplő. A kész paradicsomot eheted késsel-villával, de ha nem bánod, hogy maszatos lesz a kezed, harapva az igazi. Ha pedig inkább melegen kínálnád, hagyd ki belőle a salátalevelet, majd tedd a töltött paradicsomot 10 percre 180 fokos sütőbe, míg a sajt megolvad. 

Hasselback paradicsom

hasselbackparadicsom2

Hozzávalók 4 darabhoz:

  • 4 darab paradicsom
  • 4 szelet sajt
  • 4 szelet bacon
  • 4 szelet csirkemellsonka
  • 2 levél jégsaláta
  • ízlés szerint frissen őrölt bors
  • ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A bacont süssük ropogósra egy forró serpenyőben pár perc alatt.

A paradicsomot mossuk meg, majd vagdossuk be az oldalát 4 helyen úgy, hogy ne vágjuk át teljesen a húsát, de szét lehessen nyitni a zsebeket.

Az egyik zsebbe egy szelet félbevágott sajt, a másikba egy szelet összehajtott csirkemellsonka, a hamadikba egy fél salátalevél, az utolsóba pedig a félbetört bacon kerüljön.

Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk a paradicsomot, aki szeretné, olívaolajjal vagy balzsamecettel tálalja.

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük