A legselymesebb, házi csokiszósz receptje otthoni fagyizáshoz
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Mióta tudok főzni, de különösen azóta, hogy gyerekeim vannak, nem szeretem a gyorséttermi kajákat, még akkor sem esnek jól vagy ízlenek, ha háromévente egyszer kerülök olyan helyzetbe, hogy muszáj azokat választani.
Mégis van néhány dolog, amivel kapcsolatban nagyon szép emlékeket őrzök és gyorsétteremhez kötődik. Az egyik ilyen a csokoládészószos kinyomós fagylalt, az volt óvodás koromban a gasztronómia csúcsa. Később sült krumplival szerettem, de erre már kevésbé vagyok büszke.
A lényeg, hogy rájöttem, mennyire egyszerű dolog itthon is olyan, sőt, sokkal, de sokkal finomabb, kakaósabb és csokoládésabb öntetet készíteni. A házi fagyit még magasabb szintre emeli, a bolti fagyikon pedig jelentős mértékben javít.
3 összetevő, 5 perc
Kell hozzá víz (vagy tejszín, ha gazdagabbra szeretnénk), cukrozatlan kakaópor és étcsokoládé meg körülbelül öt perc vagy még annyi se. Szerintem akkor jó, ha egy kicsit kesernyés marad, de aki édesebben szereti, dobja meg a cukormennyiséget. Különösen vaníliához illik, de én a klasszikus joghurtfagyihoz is nagyon-nagyon szeretem.
Csokoládéöntet
Hozzávalók 10 adaghoz
- 1 deciliter víz
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 100 gramm étcsokoládé
- 1 csipet só
- ízlés szerint cukor
Elkészítés:
Fotók: Ács Bori/Sóbors