
Ecetes szilva télire: a különleges savanyú remekül illik húsokhoz

A különleges savanyúsághoz ne túlérett szilvát válassz, mert akkor nem lesz roppanós az üvegbe zárt finomság.
Ha valaki, akkor a nagyi jól tudja, hogyan érdemes konzerválni. Minden szezonnak megvannak a kincsei, amelyeket érdemes a kamra polcára tenni. A szilva is ilyen, a lekvár és a pálinka mellett savanyúság is készülhet belőle.
Az ecetes szilva fahéj és szegfűszeg nélkül is elkészíthető, de ha még különlegesebbé szeretnéd tenni, akkor kötelezők bele. A savanyú szilva télen remek csemege, próbáld ki sültek mellé, nem fogsz csalódni!
Házi ecetes szilva

Hozzávalók 5 decihez
- 50 dkg szilva
- 3 dl víz
- 3 dl ecet
- 1 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál szegfűszeg
- 2 evőkanál cukor
- 1 teáskanál só
Elkészítés:
A megmosott szilvát magozzuk ki, majd szorosan rakjuk üvegbe.
A vizet és az ecetet a fahéjjal, a szegfűszeggel, a cukorral és a sóval forraljuk egybe, majd öntsük az üvegbe rakott gyümölcsre. Az üvegre csavarjuk rá a tetejét, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Címkék:
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!