Ecetes szilva télire: a különleges savanyú remekül illik húsokhoz

eszcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A különleges savanyúsághoz ne túlérett szilvát válassz, mert akkor nem lesz roppanós az üvegbe zárt finomság.

Ha valaki, akkor a nagyi jól tudja, hogyan érdemes konzerválni. Minden szezonnak megvannak a kincsei, amelyeket érdemes a kamra polcára tenni. A szilva is ilyen, a lekvár és a pálinka mellett savanyúság is készülhet belőle.

Az ecetes szilva fahéj és szegfűszeg nélkül is elkészíthető, de ha még különlegesebbé szeretnéd tenni, akkor kötelezők bele. A savanyú szilva télen remek csemege, próbáld ki sültek mellé, nem fogsz csalódni!

Házi ecetes szilva

eszct

Hozzávalók 5 decihez

  • 50 dkg szilva
  • 3 dl víz
  • 3 dl ecet
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál szegfűszeg
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál
Recept idők

Elkészítés:

A megmosott szilvát magozzuk ki, majd szorosan rakjuk üvegbe.

A vizet és az ecetet a fahéjjal, a szegfűszeggel, a cukorral és a sóval forraljuk egybe, majd öntsük az üvegbe rakott gyümölcsre. Az üvegre csavarjuk rá a tetejét, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük