Házi joghurtfagylalt: a hűsítő finomság bármilyen gyümölccsel dúsítható
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Nem baj, ha nincs fagylaltkészítő géped, nélküle is csodás, krémes, mennyei jeges finomságot dobhatsz össze.
Nyáron mindenki imádja a jeges desszerteket, legyen az jégkrém, fagylalt, parfé vagy más finomság. Érdemes ezeket a hűsítő édességeket otthon is elkészíteni, hisz a házi mindig finomabb, kísérletezz kedvedre, játssz az ízekkel és lepd meg a szeretteidet joghurtfagyival, amely fagyigép nélkül is összedobható.
A krémes joghurtfagyi a legtöbb receptben cukorsziruppal készül, ha azonban ezt a verziót nehéznek érzed, mutatunk egy másik változatot, amely főzés nélkül is elkészíthető. A joghurtfagyiba gyümölcsöt is érdemes csempészni, sokkal finomabb lesz tőle. A kész masszát tedd jégkrémformába vagy műanyag tálba, élvezd a saját gyártású jeges finomságodat, amellyel egyik boltban kapható fagylalt sem veheti fel a versenyt.
Házi joghurtfagylalt
Hozzávalók 4 személyre
- 35 dekagramm görög joghurt
- 3.5 deciliter habtejszín
- 15 dekagramm porcukor
- 2 teáskanál frissen facsart citromlé
- 35 dekagramm gyümölcs: áfonya, málna ribizli
Elkészítés:
A joghurthoz adjuk hozzá a cukrot és a citromlevet, botmixerrel turmixoljuk egybe.
Amikor a cukor teljesen feloldódott, adjuk hozzá a megmosott, lecsepegtetett gyümölcsöt.
A habtejszínt verjük habbá, majd forgassuk egybe a joghurtos keverékkel.
Ha van fagyigépünk, öntsük bele a keveréket, ha nincs, a masszát rakjuk lapos edénybe, tegyük fagyasztóba, majd félóránként botmixerrel keverjük át, amíg el nem éri a krémes állagot (4-5 keverés). A fagyi jól zárható, műanyag tálban tartható, de jégkrémadagolóba is lehet tölteni.
Fotó: Getty Images