Házi joghurtfagylalt: a hűsítő finomság bármilyen gyümölccsel dúsítható

jfcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Nem baj, ha nincs fagylaltkészítő géped, nélküle is csodás, krémes, mennyei jeges finomságot dobhatsz össze.

Nyáron mindenki imádja a jeges desszerteket, legyen az jégkrém, fagylalt, parfé vagy más finomság. Érdemes ezeket a hűsítő édességeket otthon is elkészíteni, hisz a házi mindig finomabb, kísérletezz kedvedre, játssz az ízekkel és lepd meg a szeretteidet joghurtfagyival, amely fagyigép nélkül is összedobható.

A krémes joghurtfagyi a legtöbb receptben cukorsziruppal készül, ha azonban ezt a verziót nehéznek érzed, mutatunk egy másik változatot, amely főzés nélkül is elkészíthető. A joghurtfagyiba gyümölcsöt is érdemes csempészni, sokkal finomabb lesz tőle. A kész masszát tedd jégkrémformába vagy műanyag tálba, élvezd a saját gyártású jeges finomságodat, amellyel egyik boltban kapható fagylalt sem veheti fel a versenyt.

Házi joghurtfagylalt

jfct

Hozzávalók 4 személyre

  • 35 dekagramm görög joghurt
  • 3.5 deciliter habtejszín
  • 15 dekagramm porcukor
  • 2 teáskanál frissen facsart citromlé
  • 35 dekagramm gyümölcs: áfonya, málna ribizli
Recept idők

Elkészítés:

A joghurthoz adjuk hozzá a cukrot és a citromlevet, botmixerrel turmixoljuk egybe.

Amikor a cukor teljesen feloldódott, adjuk hozzá a megmosott, lecsepegtetett gyümölcsöt.

A habtejszínt verjük habbá, majd forgassuk egybe a joghurtos keverékkel.

Ha van fagyigépünk, öntsük bele a keveréket, ha nincs, a masszát rakjuk lapos edénybe, tegyük fagyasztóba, majd félóránként botmixerrel keverjük át, amíg el nem éri a krémes állagot (4-5 keverés). A fagyi jól zárható, műanyag tálban tartható, de jégkrémadagolóba is lehet tölteni.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük