
Házi joghurtfagylalt: a hűsítő finomság bármilyen gyümölccsel dúsítható

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

A legkrémesebb ramen mogyoróvajjal: egy hétköznap estébe is belefér

Mennyei palacsinta muffinformában sütve: így még puhább és csábítóbb

Isteni, duplán sajtos töltött gomba: krémfehér sajt kerül a kalapokba

Aromás fűszerolajok házilag: öröm velük a főzés

Zöldséges pite gazdagon: szaftos ragu sül a ropogós tésztába
Nem baj, ha nincs fagylaltkészítő géped, nélküle is csodás, krémes, mennyei jeges finomságot dobhatsz össze.
Nyáron mindenki imádja a jeges desszerteket, legyen az jégkrém, fagylalt, parfé vagy más finomság. Érdemes ezeket a hűsítő édességeket otthon is elkészíteni, hisz a házi mindig finomabb, kísérletezz kedvedre, játssz az ízekkel és lepd meg a szeretteidet joghurtfagyival, amely fagyigép nélkül is összedobható.
A krémes joghurtfagyi a legtöbb receptben cukorsziruppal készül, ha azonban ezt a verziót nehéznek érzed, mutatunk egy másik változatot, amely főzés nélkül is elkészíthető. A joghurtfagyiba gyümölcsöt is érdemes csempészni, sokkal finomabb lesz tőle. A kész masszát tedd jégkrémformába vagy műanyag tálba, élvezd a saját gyártású jeges finomságodat, amellyel egyik boltban kapható fagylalt sem veheti fel a versenyt.
Házi joghurtfagylalt

Hozzávalók 4 személyre
- 35 dekagramm görög joghurt
- 3.5 deciliter habtejszín
- 15 dekagramm porcukor
- 2 teáskanál frissen facsart citromlé
- 35 dekagramm gyümölcs: áfonya, málna ribizli
Elkészítés:
A joghurthoz adjuk hozzá a cukrot és a citromlevet, botmixerrel turmixoljuk egybe.
Amikor a cukor teljesen feloldódott, adjuk hozzá a megmosott, lecsepegtetett gyümölcsöt.
A habtejszínt verjük habbá, majd forgassuk egybe a joghurtos keverékkel.
Ha van fagyigépünk, öntsük bele a keveréket, ha nincs, a masszát rakjuk lapos edénybe, tegyük fagyasztóba, majd félóránként botmixerrel keverjük át, amíg el nem éri a krémes állagot (4-5 keverés). A fagyi jól zárható, műanyag tálban tartható, de jégkrémadagolóba is lehet tölteni.
Fotó: Getty Images