Házi joghurtfagylalt: a hűsítő finomság bármilyen gyümölccsel dúsítható

18
Nyomtatás
jfcover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Nem baj, ha nincs fagylaltkészítő géped, nélküle is csodás, krémes, mennyei jeges finomságot dobhatsz össze.

Nyáron mindenki imádja a jeges desszerteket, legyen az jégkrém, fagylalt, parfé vagy más finomság. Érdemes ezeket a hűsítő édességeket otthon is elkészíteni, hisz a házi mindig finomabb, kísérletezz kedvedre, játssz az ízekkel és lepd meg a szeretteidet joghurtfagyival, amely fagyigép nélkül is összedobható.

A krémes joghurtfagyi a legtöbb receptben cukorsziruppal készül, ha azonban ezt a verziót nehéznek érzed, mutatunk egy másik változatot, amely főzés nélkül is elkészíthető. A joghurtfagyiba gyümölcsöt is érdemes csempészni, sokkal finomabb lesz tőle. A kész masszát tedd jégkrémformába vagy műanyag tálba, élvezd a saját gyártású jeges finomságodat, amellyel egyik boltban kapható fagylalt sem veheti fel a versenyt.

Házi joghurtfagylalt

jfct

Hozzávalók 4 személyre

  • 35 dekagramm görög joghurt
  • 3.5 deciliter habtejszín
  • 15 dekagramm porcukor
  • 2 teáskanál frissen facsart citromlé
  • 35 dekagramm gyümölcs: áfonya, málna ribizli
Recept idők

Elkészítés:

A joghurthoz adjuk hozzá a cukrot és a citromlevet, botmixerrel turmixoljuk egybe.

Amikor a cukor teljesen feloldódott, adjuk hozzá a megmosott, lecsepegtetett gyümölcsöt.

A habtejszínt verjük habbá, majd forgassuk egybe a joghurtos keverékkel.

Ha van fagyigépünk, öntsük bele a keveréket, ha nincs, a masszát rakjuk lapos edénybe, tegyük fagyasztóba, majd félóránként botmixerrel keverjük át, amíg el nem éri a krémes állagot (4-5 keverés). A fagyi jól zárható, műanyag tálban tartható, de jégkrémadagolóba is lehet tölteni.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon