Krémes házi kávéfagyi – Hűsítő ébresztő a meleg napokra

kávéfagyi cover
Legolvasottabb cikkek
Ez is érdekelhet
Friss és ropogós

Nincs is finomabb a kánikulában, mint egy fagyi, amelyik még fel is frissít, élénkít.

Amikor érezzük, hogy lankad a figyelmünk, a legegyszerűbb, amit tehetünk, hogy főzünk egy jó erős kávét. (Már aki kávézik persze.) Nyáron viszont nem biztos, hogy forró italra vágyunk, viszont a kávé erejére és ízére igen.

Ilyenkor lehet megoldás a fagyi, de nem ám csak a kávéízű, hanem a valódi kávéból készült. Olyan, mint egy krémes cappuccino fagylaltformában. Az előnye, hogy fagylaltgép nélkül is könnyen elkészíthető. Nyáron kötelező desszert. 

Házi kávéfagylalt

33954965 2600017 69ae786e112f70a37f48972f69ba0391 wm

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 2 darab tojássárgája
  • 100 gramm cukor
  • 25 gramm szőlőcukor
  • 300 milliliter tej
  • 200 milliliter tejszín
  • 150 milliliter espresso
  • 4 gramm szentjánoskenyérliszt
  • díszítéshez kávészemek
Recept idők

Elkészítés:

Főzzünk egy erős espressót. A tojássárgáját egy tálban keverjük habosra a cukorral. Egy lábasban melegítsük fel a tejet és a tejszínt úgy, hogy ne forrjon, csak gyöngyözzön.

Adjuk hozzá a szőlőcukrot, keverjük el alaposan, majd keverjük hozzá a szentjánoskenyérlisztet és az espressót. Keverjük hozzá óvatosan a tojásos-cukros keveréket is. Tegyük vissza a tűzre, főzzük néhány percig. Várjuk meg, míg lehűl, majd tegyük mélyhűtőbe, de félóránként kevergessük meg, hogy minél krémesebb állaga legyen. 

Kávészemekkel a tetején tálaljuk. 

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük