
Villámgyors házi kenyér búzadarával dúsítva – Levegős és könnyed lesz tőle

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

10 mesés citromos desszert egy csokorba gyűjtve: ezek a kedvenceink
Ropogós

Fantasztikus savanyú káposztás csirkemell: a sütőben érnek össze az ízek

Tonhalas-avokádós wrap: rohanós hétköznapokra is ideális

Sütőben sült cukkinifasírt sok sajttal: kívül ropogós, belül puha

8 szuper muffinrecept, amit a legkisebbek is elkészíthetnek és díszíthetnek

Egyserpenyős pirult krumpli: sült paprika színesíti
Újabb hét, újabb kenyérrecept, de ezúttal búzadarával készített verziót mutatunk.
Lassan annyi kenyérrecept van a birtokomban, hogy mire vége lesz a járványnak, nem lesz szükség rá, hogy vásároljak. Ezekben a receptekben is törekszem a változatosságra, hogy mindenki megtalálja a neki tetsző fajtát.
Ez a recept tényleg pofonegyszerű, és csak annyi a különbség a sima kenyérhez képest, hogy a liszt egy részét búzadarára cseréltem, ami a süteményekhez hasonlóan levegősebbé teszi a tésztát.
Házi kenyér búzadarával

Hozzávalók 6 adaghoz
- 300 gramm liszt
- 200 gramm búzadara
- 300 milliliter víz (meleg)
- 7 gramm élesztő (por)
- 6 gramm sütőpor
- 3 evőkanál olaj
- ízlés szerint só
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet és a búzadarát, majd öntsük hozzá a vizet. Adjuk hozzá az élesztőt és a sütőport, majd az olajat és a sót is. Nedves kézzel gyúrjuk össze, majd pihentessük fél órát. Vegyük annyi részre a tésztát, amilyen típusú péksüteményt szeretnénk sütni, majd egy kevés búzadarával szórjuk meg.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Hagyjuk a tésztát még egy keveset pihenni.
Süssük a kenyérkéket 25 percig.
Fotó: Getty Images