Villámgyors házi kenyér búzadarával dúsítva – Levegős és könnyed lesz tőle
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Újabb hét, újabb kenyérrecept, de ezúttal búzadarával készített verziót mutatunk.
Lassan annyi kenyérrecept van a birtokomban, hogy mire vége lesz a járványnak, nem lesz szükség rá, hogy vásároljak. Ezekben a receptekben is törekszem a változatosságra, hogy mindenki megtalálja a neki tetsző fajtát.
Ez a recept tényleg pofonegyszerű, és csak annyi a különbség a sima kenyérhez képest, hogy a liszt egy részét búzadarára cseréltem, ami a süteményekhez hasonlóan levegősebbé teszi a tésztát.
Házi kenyér búzadarával
Hozzávalók 6 adaghoz
- 300 gramm liszt
- 200 gramm búzadara
- 300 milliliter víz (meleg)
- 7 gramm élesztő (por)
- 6 gramm sütőpor
- 3 evőkanál olaj
- ízlés szerint só
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet és a búzadarát, majd öntsük hozzá a vizet. Adjuk hozzá az élesztőt és a sütőport, majd az olajat és a sót is. Nedves kézzel gyúrjuk össze, majd pihentessük fél órát. Vegyük annyi részre a tésztát, amilyen típusú péksüteményt szeretnénk sütni, majd egy kevés búzadarával szórjuk meg.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Hagyjuk a tésztát még egy keveset pihenni.
Süssük a kenyérkéket 25 percig.
Fotó: Getty Images