Sűrű, házi málnalekvár: csupán 3 hozzávalóból készül

2
Nyomtatás
malnalekvar
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Talán hihetetlenül hangzik, de ehhez a málnalekvárhoz tényleg csak 3 hozzávaló szükséges, a reggeli kalácson mennyei lesz!

A lekvárfőzésről szinte mindenkinek a nagymamája vagy az édesanyja jut az eszébe. Hogyha azonban szeretnél te is a nyomdokaikba lépni, kezdd egy egyszerű, csupán 3 hozzávalós málnalekvár elkészítésével!

A friss málna mellé citromlé és cukor is kerül a lábasba, és mindössze 25 percet kell főzni, majd pár órát türelemmel várni, hogy megízlelhesd a saját, házi málnalekvárodat.

Házi málnalekvár

malnalekvar

Hozzávalók 7 kis üveghez

  • 900 g málna
  • 600 g kristálycukor
  • 2 ek. citromlé
Recept idők

Elkészítés:

Első lépésként sterilizáljuk a befőttesüvegeket és azok fedeleit. 7 darab 250 ml-es üvegre lesz elég ez a mennyiség.

Ehhez tegyük az üvegeket vízbe, majd fokozatosan melegítsük, és pár percig forraljuk, majd tegyük ki egy tiszta és száraz konyharuhára száradni.

Főzzük meg a lekvárt. Egy nagy lábasba tegyük bele a megmosott málnát, adjuk hozzá a cukrot és a citromlevet, majd keverjük össze. Közepes lángon kezdjük el melegíteni, és folyamatosan kevergetve főzzük addig, amíg a cukor teljesen fel nem olvad és a málna pépes nem lesz.

Amikor a lekvár forrni kezd, csökkentsük a hőt, és hagyjuk, hogy gyöngyözve főjön.

Gyakori keverés mellett főzzük tovább, a keletkező habot pedig merjük le róla. A lekvárt kb. 15-20 percig főzzük, vagy ameddig besűrűsödik.

A kész lekvárt óvatosan töltsük bele a steril üvegekbe úgy, hogy a tetejüknél kb. 1 cm-t üresen hagyunk.

Az üvegek száját töröljük szárazra, ha esetleg mellécseppent volna a lekvár, majd csavarjuk rájuk a tetőket. Fordítsuk fejre az üvegeket kb. 5 percre, majd vissza, így biztosítva azok légmentességét.

A kész lekvárt tároljuk sötét és hűvös helyen, felbontás után pedig a hűtőben.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon