Első lépésként sterilizáljuk a befőttesüvegeket és azok fedeleit. 7 darab 250 ml-es üvegre lesz elég ez a mennyiség.
Ehhez tegyük az üvegeket vízbe, majd fokozatosan melegítsük, és pár percig forraljuk, majd tegyük ki egy tiszta és száraz konyharuhára száradni.
Főzzük meg a lekvárt. Egy nagy lábasba tegyük bele a megmosott málnát, adjuk hozzá a cukrot és a citromlevet, majd keverjük össze. Közepes lángon kezdjük el melegíteni, és folyamatosan kevergetve főzzük addig, amíg a cukor teljesen fel nem olvad és a málna pépes nem lesz.
Amikor a lekvár forrni kezd, csökkentsük a hőt, és hagyjuk, hogy gyöngyözve főjön.
Gyakori keverés mellett főzzük tovább, a keletkező habot pedig merjük le róla. A lekvárt kb. 15-20 percig főzzük, vagy ameddig besűrűsödik.
A kész lekvárt óvatosan töltsük bele a steril üvegekbe úgy, hogy a tetejüknél kb. 1 cm-t üresen hagyunk.
Az üvegek száját töröljük szárazra, ha esetleg mellécseppent volna a lekvár, majd csavarjuk rájuk a tetőket. Fordítsuk fejre az üvegeket kb. 5 percre, majd vissza, így biztosítva azok légmentességét.
A kész lekvárt tároljuk sötét és hűvös helyen, felbontás után pedig a hűtőben.