Házi bólé alkohollal és mentesen: sok gyümölcstől még finomabb
Házibulik, baráti összejövetelek kedvenc itala a bólé. Ne várj vele az utolsó pillanatig, hisz kell neki néhány óra, míg az ízek összeérnek.
A szilveszteri bulibkól nem hiányozhatnak a házi készítésű italok, bólék: a klasszikus vörösboros sangria is kihagyhatatlan. Népszerűségének egyik titka a sokoldalúsága, ugyanis a hangulattól, az évszaktól is függ, mi kerül bele. Így mindenki megtalálhatja a saját ízlésének megfelelő verziót.
A hagyományos sangria összetevői közé tartozik a vörösbor, a gyümölcs, az édesítőszer és általában valamilyen likőr. Télen déli gyümölcsökkel, citrusfélékkel dobd fel az italt, és ízlés szerint keverhetsz hozzá fahéjat, szegfűszeget is.
Koccintás közben pedig kínáld a vendégeket különböző falatkákkal, amelyek felszívják az alkoholt.
A gyümölcsöket mossuk meg, szeleteljük fel karikákra vagy kockákra.
A bort öntsük egy nagyobb kancsóba, és adjuk hozzá a cukrot vagy más édesítőt. Kevergessük addig, amíg a cukor feloldódik.
Adjuk hozzá a szeletelt gyümölcsöket, ízlés szerint likőrt, ha használunk, és keverjük jól össze. Tegyük a hűtőbe legalább egy-két órára, hogy az ízek jól összeérjenek.
Tálalás előtt hígíthatjuk szódával. Kóstoljuk meg, ha szükséges, tegyünk hozzá még ízesítőt.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu