Puha csokis piskóta mascarponés krémmel töltve - Tejszelet otthon készítve
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Őszi almáspite-smoothie: mesésen krémes és fűszeres
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
Sokkal egészségesebb, ha a bolti édességek helyett te készíted el a nassolnivalót, főleg, hogy ezzel alig lesz dolgod.
A piskótánál egy finomabb van, a kakaós piskóta. Már csak a színe miatt is a világos krémek illenek hozzá, túróval, mascarponéval érdemes megtölteni.
Ha piskótatekercset készítesz, akkor túrós-vaníliás töltelékkel próbáld ki, és gyümölcsökkel tálald. Ha pedig a retró vonalért rajongsz, akkor a Fanta szelet tökéletes választás, itt is túrós krém kerül a kakaós piskótára, bónuszként pedig az egyik kedvenc üdítődből készült máz a tetejére.
A tejszelet az az édesség, amit a gyerekek nagyon kedvelnek, de ha azt szeretnéd, hogy ne legyen benne adalékanyag, akkor jobb, ha házilag sütöd meg. Hasonlóan jó választás a Túró Rudi, ezt is elkészítheted otthon.
Házi tejszelet mascarponés krémmel
Hozzávalók 6 adaghoz
Piskóta:
- 3 darab tojás
- 100 gramm cukor
- 50 milliliter olaj
- 100 milliliter kefir
- 150 gramm liszt
- 30 gramm holland kakaópor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 15 gramm méz
- 1 csipet só
- 1 teáskanál vaníliás cukor
Krém:
- 120 milliliter tej
- 10 gramm zselatin (por)
- 300 gramm mascarpone
- 50 gramm cukor
- 1 evőkanál méz
Máz:
- 180 gramm étcsokoládé
- 1 ek vaj
Elkészítés:
Készítsük el a krémet: egy kisebb tálban keverjük össze a tejet és a zselatint. Egy nagyobb tálban keverjük össze a mascarponét, a cukrot, a mézet, majd öntsük hozzá a tejes keveréket, és keverjük csomómentesre.
Készítsük el a tésztát: egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a kakaóport és a szódabikarbónát. Egy nagyobb tálba üssük bele a tojásokat, adjuk hozzá a sót, a vaníliás cukrot, a cukrot és a mézet, majd elektromos habverővel keverjük össze. Kanalazzuk hozzá a kefirt, és csorgassuk bele az olajat is, keverjük teljesen egyneművé. Forgassuk hozzá a lisztes keveréket.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Egy nagyobb tepsit béleljünk ki sütőpapírral, öntsük rá a tésztát, és egy spatulával egyengessük el. Süssük a tésztát 30 percig.
Ha megsült, vegyük ki a sütőből, várjuk meg, amíg egy kicsit hűl, majd vágjuk félbe úgy, hogy két egyenlő téglalapot kapjunk. Kenjük meg mindkét oldalát viszonylag vastagon a mascarponés krémmel, majd borítsuk össze. Mikróban olvasszuk fel a csokit és a vajat, és kenjük meg vele a piskóta tetejét. Tegyük hűtőbe a süteményt két órára fogyasztás előtt.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors