![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Kakaós piskótatekercs túrókrémmel töltve: fényes csokimáz vonja be
![kptcover](https://kep.index.hu/1/0/3940/39404/394049/39404917_3006241_586c1daa86cf6b088b1bd8abe08ab20a_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A látszat ne tévesszen meg, a mutatós piskótatekercset gyerekjáték elkészíteni, mutatjuk, hogyan!
Először mindig az alapokat kell elsajátítani, ha sütésről van szó, utána viszont már elmerülhetsz az édességek végtelen birodalmában. Kezdésnek jöhet a piskóta, amelyet izgalmas variációkban készíthetsz el.
Az egyik nagy kedvenc, a mutatós sütirolád alapja is piskótalap - bár a tekercs első ránézésre nehéznek tűnhet, valójában nagyon egyszerű az elkészítése, a lényeg, hogy tökéletes tésztát süss. Ebben az esetben különösen fontos, hogy ne süsd túl a piskótát, mert akkor nem lehet majd szépen feltekerni. Miután a tészta megsült, várj 1-2 percet, majd még melegen göngyöld fel, úgy nem fog megtörni a tekercs.
A kakaós piskótában a fehér színű töltelék mutat a legjobban, lehet az tejszínes, vaníliás, túrós vagy kevert. Ebbe a változatba vaníliapuding és túró kerül. Mivel utóbbihoz jól illenek a gyümölcsök, ha szeretnéd, bogyós finomságokkal is feldobhatod. A rolád csokimázzal borítva nagyon csábító, de bevonat nélkül is kínálhatod a gusztusos sütitekercset.
Kakaós, túrós piskótatekercs
![kptct](https://kep.index.hu/1/0/3940/39404/394049/39404931_c3425b8d6c4ff31bbbfaa2ba84823bd8_wm.jpg)
Hozzávalók 12 szelethez
Piskóta:
- 8 dekagramm finomliszt
- 2 dekagramm cukrozatlan kakaópor
- 0.5 csomag sütőpor
- 8 dekagramm cukor
- 4 darab tojás
Töltelék:
- 2 deciliter tej
- 5 dekagramm cukor
- 0.5 csomag vaníliás pudingpor
- 15 dekagramm vaj
- 15 dekagramm túró
- 1 darab citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor (7 g)
Bevonat:
- 10 dekagramm ét- vagy tejcsoki
Elkészítés:
Piskóta:
A lisztet szitáljuk keverőtálba, majd forgassuk egybe a sütőporral és a kakaóval.
A tojásokat válasszuk szét.
A fehérjét verjük kemény habbá a cukorral, majd a sárgáját is keverjük hozzá, utána pedig a kakaós liszttel forgassuk egybe.
A masszát simítsuk sütőpapírral bélelt tepsibe (30x30 cm-es), 170 fokosra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt süssük meg.
A megsült piskótát még melegen tekerjük fel.
Töltelék:
A tejet (1,5 deciliter) forrásig hevítsük a cukorral.
A maradék tejet a vaníliás pudingporral keverjük egybe, majd adjuk a felforralt tejhez, sűrítsük be, majd húzzuk le a tűzről, várjuk meg, míg kihűl.
A kihűlt krémhez adjuk hozzá a vajat, túrót, vaníliás cukrot és a citrom reszelt héját.
A kihűlt piskótát terítsük ki, távolítsuk el a sütőpapírt, majd kenjük meg a krémmel, szorosan tekerjük fel, tegyük a hűtőbe dermedni.
Bevonat:
A csokit daraboljuk fel és vízgőz felett olvasszuk meg.
A tekercset vegyük ki a hűtőből, csorgassuk rá a csokit, majd tálalásig tegyük a hűtőbe a piskótaroládot.
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!