Selymes tojáslikőr házilag készítve – Nem hiányozhat az ünnepi asztalról
Cikkek
Isteni, pillekönnyű túrófánk: kelesztés nélkül készül
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
Ropogós
Ennyi mindenre képes a gyömbér: az immunerősítés csak a jéghegy csúcsa
Magyaros bableves sertéshússal: olyan sűrű, hogy megáll benne a kanál
A legkrémesebb gombás rizottó mentesen: tartalmas, bekuckózós egytálétel
Puha mákos kuglóf citrusokkal: könnyű, kevert tésztás sütit mutatunk
Felismered a híres tésztaételeket egy képről? Teszteld a tudásod!
Beszélgetésekhez vagy egy jó könyv mellé is tökéletes kísérőital a tojáslikőr, amelyet könnyen elkészíthetsz otthon is.
A tojáslikőr igazi kényeztető ital, krémes, édes és itatja magát. A vendégeket, családtagokat ezzel kínáld meg, és máris oldottabb lesz a hangulat. Kortyonként ízlelgetheted a szádban, kellemesen felmelegít, de mégsem "üt". Azért óvatosan fogyaszd, mert tényleg itatja magát.
Csokiimádók készíthetnek csokilikőrt, a kicsit különlegesebb ízek kedvelői pedig kókuszlikőrt. Ezek az italok ajándéknak is kiválóak, de egy hideg téli estén is nagyon fogsz neki örülni, ha felbontod és felidézed az ünnepek hangulatát.
Házi tojáslikőr
Hozzávalók 6 adaghoz
- 500 milliliter tej
- 250 gramm porcukor
- 5 darab tojássárgája
- 2 csomag vaníliás cukor
- 250 milliliter tejszín
- 250 milliliter rum (fehér) vagy tiszta szesz
Elkészítés:
A tejet és a tejszínt, 100 gramm porcukrot és a vaníliás cukrot keverjük össze, forraljuk fel. Hagyjuk kihűlni.
A tojássárgáját elektromos habverővel verjük habosra a többi porcukorral, tegyünk hozzá néhány kanál tejet, majd addig verjük, amíg a cukor elolvad. Öntsük hozzá a felforralt tejet, keverjük jól össze, majd öntsük hozzá az alkoholt.
Mosogatógépben vagy egyéb módon sterilizáljunk üvegeket, majd töltsük bele az italt. Tegyük hűtőbe. Néha rázzuk fel, hogy jól összekeveredjenek az alapanyagok.
Fotó: Getty Images