Gazdag, krémes epres smoothie banánnal: kényeztetés a köbön
Készülj ezzel a sűrű és selymes smoothie-val a nyárra, amely épp olyan finom, mint amilyen egyszerűen készül.
Nyáron nem kívánjuk a nehéz, zsíros ételeket, inkább a könnyed, hideg levesek csábítanak. A gyümölcsleves igazi nyári kedvenc, nagyon jólesik a kánikulában, és még a folyadékpótlásról is gondoskodik.
Az alábbi recept tejmentes, úgyhogy a tej- vagy laktózérzékenyek is bátran fogyaszthatják, kókusztej krémesíti. Ha picit lazítanád, egy kevés vizet is adhatsz hozzá, de a málna is rengeteg levet ereszt majd.
A recept tökéletesen működik más bogyós gyümölccsel is, úgyhogy szezon, pénztárca és választék függvényében variálható. Ha épp nincs friss málna kéznél, fagyasztottal is dolgozhatsz, de mindenképp olvaszd ki és csöpögtesd le, mielőtt felhasználod.
A hozzávalókat tegyük turmixgépbe, majd magas fokozaton dolgozzuk össze, pürésítsük.
Ha zavaróak a málnamagok, át is lehet szűrni a levet.
Tegyük hűtőbe 1-2 órára, hogy összeérjenek az ízek, majd kínálhatjuk is.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu