Gazdag, krémes epres smoothie banánnal: kényeztetés a köbön

Epres-bananos-smoothie-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Készülj ezzel a sűrű és selymes smoothie-val a nyárra, amely épp olyan finom, mint amilyen egyszerűen készül.

Az eper számomra a nyár, a gyerekkori vakációk hangulatát hozza el, és bármilyen formában képes vagyok megenni. Most egy minimalista smoothie-t készítettem belőle, amit ha szeretnél, akár már 3 hozzávalóból is összedobhatsz. Mivel az eper nagyon lédús, önmagában leturmixolva is kellemesen folyékony, kortyolgatható pürét eredményez. Ehhez adtam egy kevés banánt, juharszirupot és egy csipet sót, hogy a lehető legjobban érvényesüljenek az ízek.

És már kész is! Az eredmény egy mesésen krémes, sűrű smoothie, amely a sok gyümölcs miatt annyira tartalmas, hogy egy adag akár tízórainak vagy könnyed vacsorának is beillik. Ha ebben a formában mégis túl sűrűnek érzed, adj hozzá 100-150 ml növényi italt.

Gazdag epres-banános smoothie

Epres-bananos-smoothie

Hozzávalók 2 személyre

  • 250 g édes eper
  • 2 db közepes érett banán
  • 1 csipet
  • 2 ek juharszirup vagy méz
  • 150 ml kókusz vagy más növényi ital (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

A banánt vagy az epret (vagy mindkettőt) daraboljuk fel, és tegyük fagyasztóba legalább 1 órára. Jégkockát is használhatunk, abban az esetben azonban számolni kell azzal, hogy a smoothie vizesebb állagú lesz.

A juharsziruppal, a sóval és a növényi itallal (ha használunk) együtt tegyük őket turmixgépbe, és 2 perc alatt turmixoljuk krémesre. 

Töltsük poharakba, és azonnal fogyasszuk.

Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors

Ezt is szeretjük