Selymes, hűsítő pohárdesszert sok csokival – A nyár legfinomabb édessége sütés nélkül készül

poharascsokisdesszercover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A háromféle csokoládéból készült pohárdesszert minden csokiimádó álma, ráadásul az elkészítése elképesztően egyszerű.

A poharas desszertek - a legtöbbször - az egyszerűségükről ismertek, na jó, azért akadnak kivételek is, de nem ez a recept. Az édes finomság elkészítéséhez háromféle csokoládéra és habtejszínre lesz szükségünk, ha pedig szeretnénk, friss málna vagy áfonya kerülhet a desszert tetejére.

A selymes pohárkrémben háromféle csoki dominál: ét, tej és fehér. Mindegyiket egy kis tejszínnel felolvasztjuk vízgőz felett, majd miután kihűltek, hideg tejszínnel keverjük krémesre, utána adagolhatjuk pohárba a finomságot, jól behűtjük, majd kanalazhatjuk is.

Hűsítő csokis pohárdesszert

poharascsokisdesszertct

Hozzávalók 6 pohárhoz

Étcsokis krém:

  • 120 gramm étcsokoládé
  • 60 milliliter habtejszín

Tejcsokis krém:

  • 120 gramm tejcsoki
  • 60 milliliter habtejszín

Fehér csokis krém:

  • 120 gramm fehér csokoládé
  • 60 milliliter habtejszín

Kikeverni a krémet:

  • 530 milliliter habtejszín

Tetejére

  • ízlés szerint áfonya
Recept idők

Elkészítés:

Az étcsokit feldaraboljuk, tálba tesszük, ráöntjük a tejszínt, majd vízgőz felett felolvasztjuk, félretesszük. A tejcsokival és a fehér csokival is ugyanígy teszünk.

Az 530 milliliter habtejszínt habbá verjük, majd három részre osztjuk, az olvasztott csokikhoz adagoljuk (külön-külön), selymesre keverjük. Tetszőleges pohárba (lehetőleg olyat válasszunk, amiben látszani fog a desszert) adagoljuk - elsőként az étcsokit habzsákba töltjük, majd a pohárba nyomjuk a selymes csokikrémet, ez lesz az első réteg, 20 percre a hűtőbe tesszük.

A tejcsoki is habzsákba kerül, az étcsoki tetejére nyomjuk, majd ismét 20 percre hűtőbe kerül a desszert. A fehér csoki is habzsákba kerül, ez lesz az utolsó réteg a pohárban. Tegyük a hűtőbe, majd tálalásnál friss áfonya vagy csokigolyó kerülhet a csokikrém tetejére, de magában is fogyaszthatjuk. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük