
Hússal és zöldségekkel töltött tavaszi tekercs házilag: rétestésztából is készülhet

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

Édesburgonyás curry csicseriborsóval: mogyoró roppan benne

Egyszerű répás-gyömbéres salátaöntet: bármilyen zöldséget feldob

Maradékmentő pirított rizssaláta: tápláló vacsora 20 perc alatt

Csokoládéba mártott, mogyoróvajas keksz: liszt- és cukormentes recept

Krémes, tejszínes-brokkolis csirkemell: isteni ebéd fél órán belül
Az ízletes tekercsekből érdemes dupla adagot készíteni, annyira finomak, hogy nem lehet őket abbahagyni.
Kicsit ugyan időigényes az elkészítése, de megéri a belefektetett munkát, nagy öröm lesz falatozni. A tekercseket mindenképp érdemes nagyobb adagban készíteni, mert le is lehet fagyasztani a finomságot. Ha a mélyhűtőbe szánod, akkor tilos tojással lekenni a csomagokat!
A tavaszi tekercset brick- vagy rétestésztából is elkészítheted. A brick tészta nagyon vékony, keleti és delikát üzletekben is beszerezhető, de ha nem találnál, a rétestészta is tökéletes lesz. A töltelék állhat csak zöldségből, ha azonban igazán bőségesre szeretnéd, akkor főtt vagy pirított hús kerüljön bele, ez lehet csirke vagy kacsa is.
Húsos, zöldséges tavaszi tekercs

Hozzávalók -+ darabhoz
Tekercs:
- 30 dkg rizstészta
- 2 darab sárgarépa
- 1 darab kaliforniai paprika
- fél fej káposzta
- 30 dkg csirkehús (főtt hús)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek. szójaszósz
- 1 tk. kínai ötfűszerkeverék
- 10 lap rétestészta
- 1 darab tojás
- olaj a tészta kenéséhez és sütéséhez
Mártogatós:
- 10 dkg ketchup
- 1 ek. fehérborecet
- 1 kis darab gyömbér (reszelve)
- 1 csipet porcukor
Elkészítés:
A rizstésztát a csomagoláson írtak szerint főzzük ki.
A megtisztított zöldségeket a lehető legvékonyabban vágjuk fel, kivéve a fokhagymát.
A főtt húst szintén vékony darabokra vágjuk fel.
Fogjunk egy réteslapot, terítsük ki, majd vágjuk fel hosszában három egyenlő részre, erre fogjuk a tölteléket kanalazni. A tésztát enyhén kenjük meg olajjal, a széleit felvert tojással, majd a rizstésztából, a zöldségekből és a húsból ízlés szerint pakoljunk a tésztára. A szójaszószt a zúzott fokhagymával és a kínai fűszerkeverékkel keverjük egybe, majd ízlés szerint csorgassunk belőle a töltelékre. A tészta széleit hajtsuk be, majd tekerjük fel.
A tekercseket kenjük meg a felvert tojással, majd bő forró olajban süssük aranybarnára körülbelül 3-4 perc alatt. A tekercsek sütőben is elkészülhetnek, fektessük őket a tepsire, majd enyhén kenjük meg őket olajjal és 180 fokosra előmelegített sütőben süssük aranyszínűre 15-20 perc alatt.
A szósz hozzávalóit keverjük össze alaposan, hogy a porcukor rendesen feloldódjon. A tekercsek mellé kínáljuk.
Fotó: Getty Images