
Így készül a mandulás-goji bogyós granola
Egészséges reggeli
Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Egészben sült csirke rozmaringgal: a citromos pác a titka

Isteni csokis keksz New York-i recept szerint: kívül ropog, belül omlik

5 hely, ahova érdemes beülni: Budapest legjobb burgerezőit mutatjuk

Zamatos, citromos tészta spárgával: gyors, tápláló ebéd

Isteni bogyós gyümölcsös süti epermázzal: kevert tészta az alapja
Most, hogy - mondjuk ki bátran - elkezdődött az iskola, jól jön néhány egészséges reggeli recept, amit indulás előtt a gyerekbe diktálhatunk. Na, nem pont olyan reggelire gondolunk, amit a boltokban lehet kapni dobozolva, a tömegük harmada pedig cukor, hanem valami tényleg egészségesre. Készíts otthon granolát!
A granolának nemcsak az íze finom, és az állaga vicces, hanem igazi energiabomba. Ráadásul, a magas rosttartalma miatt lassan szívódik fel, ezért a hatása valóban kitart délig. Na jó, ne legyünk telhetetlenek: tízórai szünetig biztosan, a gyerek pedig nem fog az éhségtől szédelegve punnyadni az első órán. Az is valami.
Az összetevők listája első ránézésre kissé meredeknek tűnik, de nem kell megijedni, ezeknek a többsége már a legtöbb szupermarket bio termékes polcain is ott díszeleg, ami meg nem, az van a bioboltokban és a drogériákban. Szóval, legközelebb, amikor mész kézkrémért, simán bevásárolhatod a granola hozzávalóit, vagy amit nem, azt fantáziadúsan helyettesítheted valami elérhetőbbel.
Frissen is készítheted
A konyhai művelet sem egy ördöngösség: a hozzávalókat össze kell keverni, majd beküldjük a sütőbe, és amikor már gusztusosan ropogósra sült, ehetjük is. Vagyis adhatjuk a gyereknek. El is készül, mire a gyerek is kitámolyog a szobájából, teljes harci díszben.
Mandulás-goji bogyós granola

Hozzávalók 1 adaghoz
- 130 gramm zabpehely
- 20 gramm puffasztott rizs
- 20 gramm puffasztott quinoa
- 80 gramm méz
- 80 gramm kókuszolaj
- 20 gramm mandulavaj
- 15 gramm goji bogyó
- 40 gramm mandula
- 3 gramm mandula kivonat
Elkészítés:
Oszlassuk el sütőpapírral kibélelt tepsiben az összetapadt darabokat, majd süssük aranybarnára 170 fokon, 15-20 perc alatt
A goji bogyót a legvégén, az utolsó 5 percben szórjuk a tepsibe, különben megég.
Fotó: Shutterstock