Tunkolós baszk lecsó többféle paprikával: a finomságra tojás is kerül
Ha nyár, akkor lecsó, ha pedig kicsit újítanál a bevált recepteden, akkor próbáld ki a baszk változatot, melynek különlegessége a többféle paprikában rejlik.
Minden fennköltség nélkül állíthatom, hogy ezt a sajttortát nemcsak könnyű elkészíteni, de egyszerűnek tűnő kinézete igazán különleges ízeket rejt. Eredetileg a baszk San Sebastianból származik, és innen indult el meghódítani a világ cukrászdáit.
Csupán néhány hozzávalóból készül, amelyek között olyanok kaptak helyet, mint a krémsajt, a tojás, a habtejszín, a liszt, a cukor és a vaníliakivonat, és az egyetlen dolog, amire nagyon oda kell figyelni készítés közben, az a keverés.
A sütőt melegítsük elő 220 fokra. A rácsot tegyük be a sütő közepére.
Sütőpapírral béleljünk ki egy 20 cm-es, kerek tortaformát.
A krémsajtot tegyük bele egy tálba, és kézi robotgéppel, közepes fokozaton, 2 percen keresztül habosítsuk. Ezután adjuk hozzá a cukrot, és verjük további 10 másodpercig, alacsony fokozaton.
A tejszín 1/4-ét tegyük bele egy közepes tálba. Adjuk hozzá az összes lisztet és kezdjük el keverni. Ha már szép csomómentes, adjuk hozzá a maradék tejszínt is, szépen lassan. Fontos, hogy felverhető tejszínt használjunk, de ne verjünk belőle kemény habot. Ezután keverjük bele a vaníliakivonatot is.
A krémsajtos keverékhez lassan öntsük hozzá a tejszínt, miközben alacsony fokozaton dolgozunk a habverővel. Csak addig verjük, amíg a tejszín és a krémsajt szépen elkeveredik egymással.
Ezt követően adjuk hozzá a tojásokat, miközben alacsony fokozaton tovább keverjük a tésztát a habverővel, egészen addig, amíg a tojásokat is belekevertük.
Az elkészült tésztát öntsük bele az előkészített tortaformába. Előmelegített sütőben süssük kb. 50 percig, vagy amíg a torta teteje aranybarnára nem sült, és még picit remeg, de már sehol nem folyékony..
A sütési idő eltarthat 60-65 percig is, minden a sütőtől függ. A sütési idő vége felé nagyon figyeljünk rá, hogy a süti teteje nehogy megégjen.
A megsült tortát 2 órán keresztül hagyjuk a pulton hűlni, majd legalább 8 órára tegyük be a hűtőbe.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu