Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes

4
Nyomtatás
baszk-sajttorta
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A baszk sajttorta méltán emelkedik ki a többi közül: habszerűen krémes állaga és aranybarnára sült külseje egyszerűen tökéletes.

Minden fennköltség nélkül állíthatom, hogy ezt a sajttortát nemcsak könnyű elkészíteni, de egyszerűnek tűnő kinézete igazán különleges ízeket rejt. Eredetileg a baszk San Sebastianból származik, és innen indult el meghódítani a világ cukrászdáit.

Csupán néhány hozzávalóból készül, amelyek között olyanok kaptak helyet, mint a krémsajt, a tojás, a habtejszín, a liszt, a cukor és a vaníliakivonat, és az egyetlen dolog, amire nagyon oda kell figyelni készítés közben, az a keverés.

Ikonikus baszk sajttorta

baszk-sajttorta

Hozzávalók x cm-es formához 20 cm átmérőjű formához

  • 750 g krémsajt
  • 200 g kristálycukor
  • 300 ml habtejszín
  • 30 g búzaliszt
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 4 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 220 fokra. A rácsot tegyük be a sütő közepére.

Sütőpapírral béleljünk ki egy 20 cm-es, kerek tortaformát.

A krémsajtot tegyük bele egy tálba, és kézi robotgéppel, közepes fokozaton, 2 percen keresztül habosítsuk. Ezután adjuk hozzá a cukrot, és verjük további 10 másodpercig, alacsony fokozaton.

A tejszín 1/4-ét tegyük bele egy közepes tálba. Adjuk hozzá az összes lisztet és kezdjük el keverni. Ha már szép csomómentes, adjuk hozzá a maradék tejszínt is, szépen lassan. Fontos, hogy felverhető tejszínt használjunk, de ne verjünk belőle kemény habot. Ezután keverjük bele a vaníliakivonatot is.

A krémsajtos keverékhez lassan öntsük hozzá a tejszínt, miközben alacsony fokozaton dolgozunk a habverővel. Csak addig verjük, amíg a tejszín és a krémsajt szépen elkeveredik egymással.

Ezt követően adjuk hozzá a tojásokat, miközben alacsony fokozaton tovább keverjük a tésztát a habverővel, egészen addig, amíg a tojásokat is belekevertük.

Az elkészült tésztát öntsük bele az előkészített tortaformába. Előmelegített sütőben süssük kb. 50 percig, vagy amíg a torta teteje aranybarnára nem sült, és még picit remeg, de már sehol nem folyékony..

A sütési idő eltarthat 60-65 percig is, minden a sütőtől függ. A sütési idő vége felé nagyon figyeljünk rá, hogy a süti teteje nehogy megégjen.

A megsült tortát 2 órán keresztül hagyjuk a pulton hűlni, majd legalább 8 órára tegyük be a hűtőbe. 

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon