
Tunkolós baszk lecsó többféle paprikával: a finomságra tojás is kerül

Ha nyár, akkor lecsó, ha pedig kicsit újítanál a bevált recepteden, akkor próbáld ki a baszk változatot, melynek különlegessége a többféle paprikában rejlik.
A lecsó egyszerű, de annál ízletesebb finomság, a legtöbb nemzet büszkélkedhet saját változattal, melyeket érdemes próbára tenni.
A baszk lecsó készítésénél többféle paprikával kell dolgozni, mixeld a kedvenc fajtáidat úgy, ahogy neked tetszik. Ha nem riadsz vissza a csípős ízektől, akkor chili vagy jalapeño is megfér benne, de azért légy óvatos, mert lesz a lecsóban csípős paprikakrém is. A tunkolós ételt feldobhatod még spanyol sonkával és tojással, melyet tükör vagy felvert formában csorgass a zöldségekre.
Baszk lecsó

Hozzávalók 4 személyre
- 2 fej vöröshagyma
- kevés olaj
- 6 darab paprika vegyesen (tévé, hegyes, kaliforniai, kápia)
- 2 gerezd fokhagyma
- só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál füstölt paprika
- 1 teáskanál erős paprikakrém
- 3 darab paradicsom
- 2 darab tojás
- petrezselyem vagy bazsalikom (opcionális) ízlés szerint
Elkészítés:
A hagymát tetszés szerint vágjuk fel, majd dobjuk forró olajra és fonnyasszuk meg (körülbelül 5 perc).
A paprikákat is szeleteljük fel tetszés szerint, majd adjuk a hagymához, forgassuk át. 3-4 perc után a zúzott fokhagymát, sót, borsot, füstölt paprikát és a csípős paprikakrémet is keverjük hozzá.
Körülbelül 3-4 perc után a tetszés szerint felvágott paradicsomot is forgassuk a zöldségekhez. 3-5 perc után üssük a tojást a zöldségekre, mikor remegősre sült, szórjuk meg finomra vágott petrezselyemmel vagy bazsalikommal.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!