![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Illatos szószban omlós csirke olasz-amerikai módra: a csirke piccata
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Az olasz-amerikai ételek általában rendkívül népszerűek a világon, ami egyáltalán nem véletlen. A csirke piccata is pont egy ilyen fogás, hiszen ki ne szeretné a tejszínes-citromos szószban úszó, lágy, omlós, aranyszínű, csirkemellet?
A csirkemelleket eredetileg csak simán lisztben kellene megforgatni, mi viszont csavartunk egyet a recepten, és némi parmezánt is kevertünk a lisztbe, amitől még finomabb lesz a hús.
A sajtos mixtúrában megforgatott szeleteket - most jön a nagy találmány: vaj és olaj keverékében sütjük elő. Az olaj megakadályozza a vajat, hogy hamar megbarnuljon, a vaj pedig megakadályozza az olajat, hogy megégjen, igazi win-win szituáció, ráadásul az íze, az valami csodás lesz.
Így marad omlós a csirke
Természetesen nem szabad sokáig sütni, csak egy-egy percig mindkét oldalát. Utána úgyis betoljuk a sütőbe, a finom, illatos szósszal nyakon öntve, amitől belül is készre sül a csirke, így kapja meg végül a csodás, szaftos állagát. Próbáljátok ki bátran, imádni fogjátok!
Csirke piccata
![csirke piccata](https://kep.index.hu/1/0/2909/29098/290987/29098713_3cb644c9f16870facfd97ed1e230a7aa_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 4 darab fél csirkemell filé
- 4 evőkanál liszt
- 1 evőkanál parmezán
- ízlés szerint só
- 2 gerezd A szószhoz fokhagyma
- 1 darab citrom leve
- 1 deciliter száraz fehér bor
- 2.5 deciliter tejszín
- 2 evőkanál kapribogyó
- 5 dekagramm A sütéshez vaj
- 1 deciliter olaj
Elkészítés:
Egy serpenyőben felhevítjük a vaj és az olaj keverékét, és a csirke szeletek mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Ez ne legyen több oldalanként 3 percnél.
A visszamaradt zsiradékon megfuttatjuk az apróra vágott fokhagymát, hozzáöntjük a tejszínt, a fehérbort, a citrom levét, a kapribogyót, jól elkeverjük.
A húsokat egy tepsibe tesszük, és nyakon öntjük a szósszal.
180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük. Tálaláskor díszíthetjük citromkarikákkal, köretnek pedig tésztát, vagy rizst adhatunk mellé, vagy amit szeretnénk.
Fotó: Shutterstock
Olvasd el ezt is!