Illatos szószban omlós csirke olasz-amerikai módra: a csirke piccata

Legolvasottabb cikkek
Ez is érdekelhet
Friss és ropogós

Az olasz-amerikai ételek általában rendkívül népszerűek a világon, ami egyáltalán nem véletlen. A csirke piccata is pont egy ilyen fogás, hiszen ki ne szeretné a tejszínes-citromos szószban úszó, lágy, omlós, aranyszínű, csirkemellet?

A csirkemelleket eredetileg csak simán lisztben kellene megforgatni, mi viszont csavartunk egyet a recepten, és némi parmezánt is kevertünk a lisztbe, amitől még finomabb lesz a hús.

A sajtos mixtúrában megforgatott szeleteket - most jön a nagy találmány: vaj és olaj keverékében sütjük elő. Az olaj megakadályozza a vajat, hogy hamar megbarnuljon, a vaj pedig megakadályozza az olajat, hogy megégjen, igazi win-win szituáció, ráadásul az íze, az valami csodás lesz.

Így marad omlós a csirke

Természetesen nem szabad sokáig sütni, csak egy-egy percig mindkét oldalát. Utána úgyis betoljuk a sütőbe, a finom, illatos szósszal nyakon öntve, amitől belül is készre sül a csirke, így kapja meg végül a csodás, szaftos állagát. Próbáljátok ki bátran, imádni fogjátok!

Csirke piccata

csirke piccata

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 4 darab fél csirkemell filé
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál parmezán
  • ízlés szerint
  • 2 gerezd A szószhoz fokhagyma
  • 1 darab citrom leve
  • 1 deciliter száraz fehér bor
  • 2.5 deciliter tejszín
  • 2 evőkanál kapribogyó
  • 5 dekagramm A sütéshez vaj
  • 1 deciliter olaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet szeletekre vágjuk, sózzuk, és megforgatjuk a liszt és parmezán keverékében.

Egy serpenyőben felhevítjük a vaj és az olaj keverékét, és a csirke szeletek mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Ez ne legyen több oldalanként 3 percnél.

A visszamaradt zsiradékon megfuttatjuk az apróra vágott fokhagymát, hozzáöntjük a tejszínt, a fehérbort, a citrom levét, a kapribogyót, jól elkeverjük.

A húsokat egy tepsibe tesszük, és nyakon öntjük a szósszal.

180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük. Tálaláskor díszíthetjük citromkarikákkal, köretnek pedig tésztát, vagy rizst adhatunk mellé, vagy amit szeretnénk.

Fotó: Shutterstock

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük