Fűszeres, ropogós házi kruton krémlevesekbe: finomabb és egészségesebb, mint a bolti
Ropogós házi krutonnal kínálva minden krémleves finomabb lesz.
Ez egy végtelenül egyszerű fogás, amelynek még az eszközszükséglete is minimális: mindössze egy lábosra és egy botmixerre lesz szükséged az elkészítéséhez, így még a mosogatással sem kell sokáig bajlódnod utána. A sűrű, krémes végeredmény azonban épp csak egyszerűnek nem mondható, hiszen laktató, melegítő és tele van vitaminokkal. Izgalmas, bíborvörös színe pedig még csábítóbbá teszi az amúgy is ínycsiklandó fogást.
Ez a leves ráadásul még praktikus is: attól függően, hogy milyen főétel mellé készíted, változtathatsz a fűszerezésén. Így például a magyarosabb ízekért használj több fokhagymát, köményt, vagy a kókusztejet cseréld tejszínre, de ha az olaszos vonalat erősítenéd, használj sok bazsalikomot, kakukkfüvet és oregánót. Önmagában is tartalmas étel lehet, ha házi készítésű roppanós krutonnal vagy pirított magokkal fogyasztod.
A zöldségeket tisztítsuk meg, majd daraboljuk közepes kockákra, és tegyük egy edénybe.
Öntsük fel őket annyi vízzel, amennyi ellepi, és a sóval főzzük puhára.
A főzővízzel együtt turmixoljuk pépesre, adjuk hozzá a borsot és a gyömbért, majd a kókusztejet is keverjük hozzá.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu