Immunerősítő, melegítő céklakrémleves: tele van vitaminnal és isteni finom

Cekla-kremleves
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A cékla nemcsak elképesztően egészséges, de finom is. A belőle készült leves pedig méltán érdemelte ki a hűvös, bekuckózós idők sztárja címet.

Ez egy végtelenül egyszerű fogás, amelynek még az eszközszükséglete is minimális: mindössze egy lábosra és egy botmixerre lesz szükséged az elkészítéséhez, így még a mosogatással sem kell sokáig bajlódnod utána. A sűrű, krémes végeredmény azonban épp csak egyszerűnek nem mondható, hiszen laktató, melegítő és tele van vitaminokkal. Izgalmas, bíborvörös színe pedig még csábítóbbá teszi az amúgy is ínycsiklandó fogást. 

Ez a leves ráadásul még praktikus is: attól függően, hogy milyen főétel mellé készíted, változtathatsz a fűszerezésén. Így például a magyarosabb ízekért használj több fokhagymát, köményt, vagy a kókusztejet cseréld tejszínre, de ha az olaszos vonalat erősítenéd, használj sok bazsalikomot, kakukkfüvet és oregánót. Önmagában is tartalmas étel lehet, ha házi készítésű roppanós krutonnal vagy pirított magokkal fogyasztod.

Immunerősítő, melegítő céklakrémleves

Cekla-kremleves-kruton

Hozzávalók 4 személyre

  • 3 db közepes cékla
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db közepes krumpli
  • 2 gerezd fokhagyma
  • víz a főzéshez
  • 1 tk
  • 1 tk gyömbérpor
  • 1 csipet bors
  • 200 ml konzerves kókusztej
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket tisztítsuk meg, majd daraboljuk közepes kockákra, és tegyük egy edénybe.

Öntsük fel őket annyi vízzel, amennyi ellepi, és a sóval főzzük puhára.

A főzővízzel együtt turmixoljuk pépesre, adjuk hozzá a borsot és a gyömbért, majd a kókusztejet is keverjük hozzá.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük