Elképesztően fűszeres krumplisaláta – Az indiai változat édesburgonyával készül
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A krumpli ezekkel a különleges fűszerekkel teljesen más köntösbe öltözik, nagyon izgalmas lesz az íze.
Az indiai krumplisaláta abban különbözik az európai változattól, hogy semmilyen szósz nincs rajta, ellenben elképesztően fűszeres, készülj fel, hogy nem egy hagyományos ízvilágot fogsz kóstolni. Az indiai konyha amúgy is az erős fűszereiről híres - miért lenne másképp ez egy krumplisaláta esetében? Ennek a salátának a jellegzetes fűszere a kurkuma, amelynek nemcsak a színe izgalmas, hanem az anyagcserét is gyorsítja.
A salátát eheted melegen, de szobahőmérsékleten fogyasztva is finom, ahogy csak szeretnéd. Magában is tökéletes, de ha túl fűszeres az ízlésednek, akkor egyél mellé indiai kenyeret vagyis naant. Ha pedig mégis kevésbé fűszeres ízekre vágysz, akkor készítsd el ezt a spenótos-baconös krumplisalátát, amelyhez olívaolajos-mustáros öntet is dukál.
Indiai krumplisaláta
Hozzávalók 2 adaghoz
- 3 darab édeskrumpli
- 1.5 evőkanál olívaolaj
- 1 kávéskanál köménymag
- 1 kávéskanál mustármag
- 1 fej lilahagyma (közepes)
- 2 gerezd fokhagyma
- 0.5 teáskanál só
- 1 kávéskanál kurkumapor
- ízlés szerint zöldhagyma
- ízlés szerint apróra vágott koriander
Elkészítés:
A krumplikat főzzük 10 percig forrásban lévő vízben, majd hámozzuk meg. Szeleteljük fel (nem kell túl vékonyra), tegyük félre. A hagymát szeleteljük fel.
Egy serpenyőben forrósítsunk olajat. Szórjuk bele a kömény-és a mustármagot, pirítsuk fél percig, amíg el nem kezd pattogni. Adjuk hozzá a hagymát, a fokhagymát, dinszteljük meg. Szórjuk rá a kurkumát, sózzuk, majd a végén tegyük rá a felszeletelt krumplit. Letakarva főzzük még 4-5 percig, de csak addig, hogy a krumpli ne essen szét. Apróra vágott zöldhagymával és korianderrel ízesítsük.
Fotó: Getty Images