IR-kompatibilis kókusztekercs, de az íze olyan, mint az eredetinek
Lehet ám teljes kiőrlésű háztartási kekszet kapni!

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A sütés nélkül készíthető sütemények, megfigyelésem szerint mindig hatalmas népszerűségnek örvendenek. Nem csak azoknál, akik eszik, hanem a készítőiknél is. A kókusztekercs alacsony szénhidráttartalmú, IR- és fogyókúra kompatibilis verziója következik.

Ez a süti az sima kókusztekercs gyorsan felszívódó szénhidrátoktól megfosztott változata. Vagyis, dehogy fosztottuk meg, csak jobbra cseréltük. Igaz, a teljes kiőrlésű keksz egy kicsit másképp viselkedik, mint a fehér lisztes, cserében szervezeten belül is másképp fog.

Korántsem tudományos megfigyelésem szerint, a cukortól és a fehér liszttől lassan és alattomosan olyan szép nagyra lehet hízni, hogy az ember már a farmerei elajándékozásán töri a fejét (minek nézze, ha úgysem tudja felvenni). Ellenben, ha a kritikus alapanyagokat lassú felszívódásúra, vagy szénhidrátmentesre cseréljük, visszafordíthatjuk a megindult negatív folyamatokat.

A család nem fogja észrevenni a különbséget

Mindent egybevetve, aki szereti a kókusztekercset, az ezt a mentes verziót is szeretni fogja, és aki tud kókusztekercset csinálni, az ezt is képes elkészíteni. Habár akkor is sikerülni fog, ha most próbálod először. Lényeg, hogy a barna massza kezes hajlékony állagú legyen, hogy ne törjön el tekerés közben.

IR-barát kókusztekercs

keksztekercs

Hozzávalók 8 adaghoz

  • 50 dekagramm teljes kiőrlésű háztartási keksz (a Detki gyárt ilyet)
  • 20 dekagramm xilit (vagy ennyi cukornak megfelelő más édesítő)
  • 3 dekagramm keserű kakaópor
  • 1 evőkanál vaníliakivonat (elhagyható)
  • 3 deciliter langyos tej
  • 2 evőkanál rumaroma
  • 10 dekagramm A krémhez vaj
  • 15 dekagramm xilit (vagy ennyi cukornak megfelelő más édesítőszer)
  • 3 evőkanál vaníliakivonat
  • 10 dekagramm kókuszreszelék
Recept idők

Elkészítés:

A barna tésztához alaposan összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd összegyúrjuk annyi tejjel, hogy jól formálható legyen. Nem baj, ha kicsit lágyabb, a teljes kiőrlésű liszt kicsit be fog szívni belőle, és keményebb lesz, szóval vigyázat!

Egy sütőpapírt vagy szilikonos lapot megszórunk egy maréknyi kókuszreszelékkel, és kinyújtjuk rajta a tésztát, nagyjából akkorára, mint egy tepsi.

A megadott hozzávalókból, és a maradék kókuszreszelékből kikeverjük a krémet, és rákenjük a barna lapra.

A sütőpapír segítségével elkezdjük feltekerni. Félúton megállunk, és a tekercs mellett elvágjuk a tésztát. Ebből lesz a másik tekercs. Ha nem vágjuk félbe, az is jó, de akkor egy gigászi anakondát kapunk.

A kész tekercseket sütőpapírba csomagolva hűtőben megdermesztjük, majd szeleteljük.
Ezt is szeretjük